Menu

Bisnode utser Phil Cotter som tillförordnad CMO

Bisnode har inlett ett förändringsarbete för dra nytta av koncernens fulla potential på alla marknader. Som ett led i arbetet har koncernledningen omstrukturerats och kompletterats med en CMO som blir ansvarig för den strategiska riktningen i Bisnode-koncernens erbjudande och marknadsstrategi. Phil Cotter, idag ledamot i Bisnodes styrelse, tillträder som tillförordnad CMO under augusti samtidigt som en rekryteringsprocess inleds. Cotter behåller sin plats i styrelsen under uppdraget.

Phil Cotter har mer än 20 års erfarenhet av kredit- och affärsinformationstjänster. Han har arbetat i både operativa och strategiska ledande befattningar i snabbt expanderande globala företag, senast hos affärsinformationsföretaget Experian som VD för Experian UK och Global Business Line Leader, Business Information.

”Nu fokuserar vi på att stärka varumärket Bisnode i alla regioner där vi är verksamma. Det kräver att organisationen utvecklas tillsammans med kunderna och att vi kan identifiera och möta marknadstrenderna. Vi står inför utmaningen att tänka och agera annorlunda jämfört med tidigare för att befästa positionen som marknadsledare på den europeiska informationsmarknaden”, säger Phil Cotter.

Bisnode skapar mervärde för sina kunder genom att erbjuda informationslösningar som hjälper företag att göra bättre dagliga affärsbeslut.

”Genom dessa organisationsförändringar kan Bisnode utvecklas till sin fulla potential. Resan vi har framför oss är oerhört spännande och genom noggrant val av vår strategiska riktning och kraftfullt verkställande av tagna beslut har vi den bästa plattformen för framtida tillväxt” säger Lars Pettersson, vd och koncernchef av Bisnode.

Bisnodes koncernledning består av:

Lars Pettersson, VD och koncernchef
Fredrik Åkerman, CFO
Karin Svensson, CHRO
Phil Cotter, CMO
Björn-Erik Karlsson, Regionchef Norden
Eckhard Geulen, Regionchef Tyskland, Österrike och Schweiz
Martin Coufal, Regionchef centrala Europa
Martine Bayens, Regionchef Frankrike, Belgien och Holland

 

 

Bisnode har inlett ett förändringsarbete för dra nytta av koncernens fulla potential på alla marknader. Som ett led i arbetet har koncernledningen omstrukturerats och kompletterats med en CMO som blir ansvarig för den strategiska riktningen i Bisnode-koncernens erbjudande och marknadsstrategi. Phil Cotter, idag ledamot i Bisnodes styrelse, tillträder som tillförordnad CMO under augusti samtidigt som en rekryteringsprocess inleds.  Cotter behåller sin plats i styrelsen under uppdraget. 

 

Contact:

Phil Cotter, Acting CMO of Bisnode
Email: phil.cotter@bisnode.com

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode