Menu
Pressmeddelande från Bisnode

BISNODE FÖRVÄRVAR RESTERANDE AKTIEMINORITET I DANSKA INFODIREKT

Bisnode, nordens ledande leverantör av affärsinformation, förvärvar resterande aktier i danska kundanalysföretaget InfoDirekt. Bisnode blir i och med köpet en ledande leverantör av marknads- och kundanalys även på den danska marknaden.

8 mar, 2014

I december 2011 förvärvade Bisnode 51 procent av aktierna i danska InfoDirekt. Köpet genomfördes för att stärka Bisnodes erbjudande inom högkvalitativ beslutsinformation på den danska marknaden. Delägarskapet visade sig snabbt vara framgångsrikt och Bisnode förvärvar nu resterande 49 procent av aktierna.

Bisnode stärker därmed sin position som strategisk partner för danskt affärsliv. Uppköpet kompletterar erbjudandet inom bland annat kundanalys, databasoptimering och direktmarknadsföring.

”Som strategisk partner inom beslutsinformation är det viktigt att vi kontinuerligt kompletterar vår produktportfölj och fyller på med specialistkompetens inom de områden som våra kunder efterfrågar. Sedan 2011 har InfoDirekt haft en god tillväxt och vi är övertygade om att en integration av våra verksamheter skapar förutsättningar för ett ännu starkare kunderbjudande”, säger Björn-Erik Karlsson, Regionchef Bisnode Norden.

”Tillsammans med Bisnode kan vi hjälpa våra kunder att fatta beslut baserade på fakta, i stället för på magkänsla. Bisnodes marknadsledande position och allt vad det innebär i form av informationsmängder och kvalitet ökar våra möjligheter att erbjuda det danska näringslivet all beslutsinformation de behöver”, säger Henrik Kristiansen, VD InfoDirekt.

Aktieköpet genomfördes den 21 februari 2014 och förväntas ha en positiv resultateffekt under 2014.

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode