Menu
Pressmeddelande från Bisnode

Bisnode förvärvar återstående minoritetsinnehav i norska Bisnode Matchit

Bisnode, den ledande leverantören av beslutsstöd, har förvärvat resterande aktier av Bisnode MatchIT, ett norskt företaget som erbjuder datakvalitetslösningar. Efter förvärvet kommer Bisnode att integrera all verksamhet för att uppnå ekonomiska skalfördelar och bli marknadsledande på den nordiska marknaden.

I maj 2011 förvärvade Bisnode 90,1 procent av aktierna i norska Lindorff Match. Efter förvärvet integrerade Bisnode företaget i den befintliga verksamheten och databaserna sammanfördes för att skapa ett marknadsledande kunderbjudande. Förvärvet har skapat betydande synergier och haft en positiv effekt på den organiska tillväxten. Det gemensamma ägandet har visat sig vara en framgång och Bisnode har nu förvärvat de återstående 9,9 procenten av aktierna.

”Som en strategisk partner inom beslutsstöd är det avgörande för oss att hela tiden utöka vår produktportfölj och expertis inom de områden som efterfrågas av våra kunder. Sedan 2011 har våra datakvalitetstjänster visat en stadig tillväxt. Bisnode MatchIT har en unik plattform och kompetens inom datakvalitetstjänster samt en marknadsledande position i Norge. Detta produktområde är utpekat som ett viktigt tillväxtområde på alla våra marknader. Vi är övertygade om att full integrering av alla vår verksamhet kommer att skapa en bra potential för ett stärkt kunderbjudande i hela den nordiska regionen”, säger Lars Pettersson,CEO på Bisnode.

Förvärvet genomfördes den 10 oktober 2014 och kommer att accelerera Bisnodes tillväxt inom datakvalitetstjänster.

Ladda ner

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode