Menu
Bisnodeakademin

Kreditbedömning av privatperson

Det här är en grundläggande kurs för dig som kreditbedömer konsumenter i ditt arbete. Vi går igenom allt från trender bland konsumenter och diskuterar nya riskgrupper.

Om du dagligen hanterar personer som ska beviljas lån, uthyrning eller handla mot kredit, är det här rätt kurs för dig. Vi går igenom vilken information som finns tillgänglig och hur vi ska tolka den. Du får även lära dig hur du genom analyser, kan se trender och faror. Vi kommer att redovisa aktuell statistik kring vilka riskgrupper som finns, både traditionella och nya.

Det blir allt viktigare att förstå och följa god kreditgivningssed. Vilka krav ställs på dig?

Företag använder i allt större utsträckning kreditmallar och score som beslutstöd. För dig som dagligen arbetar med dessa verktyg är det här en kurs som ger dig större förståelse för informationen som ligger bakom besluten. Det gäller även dig som funderar på att börja använda score som en del i ditt beslut.

Kursens innehåll

  • Konsumentkreditlagen och andra viktiga lagrum
  • God kreditgivningssed
  • Hur du tolkar personrapporter
  • Betydelsen av betalningsanmärkningar och skuldsaldo
  • Viktiga varningssignaler
  • Hantering av kreditlimiter
  • Scoring

Kursledare

Lise Larsvik, utbildningsspecialist på Bisnode eller August Molin, kursledare på Bisnode.

Lise har över 25 års erfarenhet av kreditupplysningsbranschen och arbetat med försäljning, produktutveckling och utbildning i olika ledande befattningar. Hon ansvarar idag för uppbyggnaden av Bisnodes internutbildning. Lise är utbildad marknadsekonom. 

August är civilekonom med flera års erfarenhet från bank- och försäkringsbranschen där han bland annat ansvarat för kreditbedömning av större företagskunder och arbetat med verksamhetsutveckling utifrån Leanfilosofin. August ambition med kurserna är att du ska få hjälp med alla dina frågor kring kreditgivning, samtidigt som du får en ökad förståelse för affärsprocessen och hur dess olika delar hänger ihop. En effektiv process ger inte bara färre kreditförluster, det kan också bidra till fler affärsmöjligheter!

PRAKTISK INFORMATION 

Kursen kostar 1495 kr/person. Får du förhinder måste avbokning ske senast 24 timmar före kursstart. Annars erläggs du en debitering på kursavgiften. Kursdokumentation, smörgås/kaka och kaffe ingår. Kurstiden är 3 timmar. 

Kundanpassad utbildning kostar 20 000 kr. Kontakta oss för mer information på akademin@bisnode.com

Välkommen!

Skriv ut
KURSTILLFÄLLEN

Stockholm
Bisnodes kontor, Rosenborgsgatan 6, Solna
2017-02-16 kl 13:00–16:00

Anmälan

Stockholm
Bisnodes kontor, Rosenborgsgatan 4-6, Solna
2017-05-09 kl 13:00–16:00

Anmälan
Pris

1495 kr

20 000 kr för kundanpassad utbildning

Lise Larsvik
Lise Larsvik

Utbildningsspecialist
031 751 06 29
lise.larsvik@bisnode.com

August Molin
August Molin

kursledare
0708 73 12 78
august.molin@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode