Menu

Superföretagsrapporten 2013

Superföretagen är tydliga indikatorer på vad som går bra, utvecklas och expanderar inom det svenska näringslivet. I årets analys är trenden tydlig. Det är inte längre industriföretagen utan tjänste- och IT-sektorerna som ligger tidigt i konjunkturen.

Av Sveriges ca 350 000 aktiebolag var det bara 366 företag som kvalificerade sig till Superföretagen 2013. Av dessa bolag är 205 bolag nya för listan. 

Superföretagen tjänar pengar

 Antalet Superföretag har i år ökat med 15 procent till 366 bolag, vilket kan ses som ett tecken på att konjunkturen har vänt uppåt. Totalt sett utgör Superföretagen 0,1% av samtliga aktiebolag i det svenska näringslivet. Superföretagen redovisar en genomsnittlig avkastning på totalt kapital på 30 procent, jämfört med 6,2 procent för samtliga bolag i Sverige. 

Superföretagen skapar en femtedel av alla nya jobb

Superföretagen presterar inte bara bättre ekonomiskt än andra jämförbara företag, utan spelar också en nyckelroll för att skapa nya arbetstillfällen. De totalt 1 900 Superföretag som Bisnode och Veckans Affärer har identifierat sedan 2005, utgör endast 0,5 procent av alla företag, men har samtidigt stått för 22 procent av alla nya jobb i den privata sektorn de senaste tio åren.

De som vill förränta sitt kapital och skapa arbetstillfällen i Sverige borde studera Superföretagen. Dessa bolag har verkligen fokus på affären och organisk tillväxt. De arbetar systematiskt och med långsiktiga mål och strategier och har inte köpt sig till sin framgång, säger Björn-Erik Karlsson, Bisnodes Regionchef Norden.

Läs mer om Superföretagen på Veckans Affärer
Läs superföretagsrapporten för 2013
Pressmeddelanden

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode