Menu
Account Based Marketing är framtiden

Vendemore är en av Gartners Cool Vendors 2016!

Att bli en av det världsledande analysföretaget Gartners ”Cool Vendors” ligger högst upp på önskelistan för it-bolag världen över. I år har Bisnode-ägda ABM-bolaget Vendemore tagit hem en plats på den prestigefyllda listan.

Gartner Cool Vendor 2016Cool vendor 2016 inom CRM for Sales

Marknadsföringskategorin Account Based Marketing är fortfarande något av en doldis i Sverige. Men på den amerikanska marknaden har ABM slagit stort – det blir extra tydligt nu när det svenska ABM-företaget Vendemore utnämnts till en av amerikanska Gartners "Cool Vendors 2016" inom kategorin CRM for Sales.

– Det känns magiskt bra. Med sina ”Cool Vendors” visar Gartner upp företag som man bör hålla ögonen på och självklart är det speciellt att ha just deras goda omdöme i ryggen, säger Christopher Engman, grundare till Vendemore som i dag ägs av Bisnode.

Vendemore först i världen med ABM

När Vendemore först mötte marknaden 2007 var de först i världen med att arbeta med just ABM, och än i dag är företaget ensamt om att arbeta med det på en global skala. Det är bland annat detta som står bakom Gartners utnämnande, tror Christopher Engman.

– Tidigare i år citerade Gartner oss i en rapport om hur bolag kan generera ny efterfrågan hos existerande kunder, ”Tech Go-to-Market: Four Ways Marketers Can Generate Demand Within Existing Accounts” av Todd Berkowitz, och det här är ytterligare en bekräftelse på att de ser oss som ledande på det området.

Christopher Engman

Öppnar för korsförsäljning

Att generera ny efterfrågan hos befintliga kunder är själva kärnan i Account Based Marketing. De som tjänar mest på den kärnan är stora bolag med komplexa affärer, och det är därför de flesta av Vendemores kunder, som Ericsson och Saab, är Fortune 2000-bolag.

– Många av de här storbolagen har kanske 10 kunder som står för 80 procent av deras omsättning. Trots det har de överraskande få kontaktytor hos sina viktigaste kunder. Det gör det svårt att växa kunden, vad gäller både beställningsvolym och beställningsbredd. Slutar fel person på företaget kan leverantören dessutom ligga väldigt illa till vad gäller befintliga beställningar. Det är där vi kommer in, säger Helena Sveding, marknadschef på Vendemore.

"Med sina ”Cool Vendors” visar Gartner upp företag som man bör hålla ögonen på och självklart är det speciellt att ha just deras goda omdöme i ryggen."

Mångdubblar ett företags accesspunkter

Det Vendemore gör är att mångdubbla ett företags accesspunkter till sina största kunder – uppåt eller nedåt i företagshierarkin, från ett funktionsområde till ett annat eller från hemlandet till andra länders huvudkontor. På så sätt är företaget top of mind hos sina största kunder och det skapas fler möjligheter för korsförsäljning. 

– I praktiken gör vi detta genom att rikta säljande material om vår kund via över en miljon online-medier mot precis de företag och de personer på företagen som vi behöver nå. Det som skiljer Vendemore från våra ABM-konkurrenter är att vi sätter ihop unika contentpaket för varje konto som våra kunder vill rikta budskapet mot, samt den globala leveransen. Enkelt förklarat förstår vi att en säljare har en dialog med en marknadschef på ett retailföretag, och en annan med en it-chef på en bank – och då behöver vi rikta olika budskap mot dem, säger Helena Sveding.

Nästa stora trend

 Om ABM blir årets stora boom inom marknadsföringskategorier, vilken blir då de innehållsmässiga marknadsföringstrenderna som kommer att dominera 2016? Christopher Engman sätter sina pengar på att branded content och pr-genererat material letar sig in i riktade annonser.

– Vi kallar det earned content in paid media och den trenden är redan ett faktum, men den kommer att fortsätta växa, Det kan handla om att företag tar de 10 roligaste tweetsen om dem, samlar dem till en artikel och sprider det i betalda kanaler. Eller att vi tar en artikel som denna och ser till att rätt personer få se den.

*The Gartner Cool Vendor Logo is a trademark and service mark of Gartner, Inc., and/or its affiliates, and is used herein with permission. All rights reserved. 

Kort om Vendemore

När företaget grundades 2007 var Vendemore först i världen med att arbeta med Account Based Marketing.
Vendemore arbetar främst med Fortune 2000-företag; Saab, Ericsson, Siemens och Hewlett Packard är några av företagets kunder. 
2011 förvärvades Vendemore av Bisnode.

Läs mer: Account Based Marketing – marknadsföring för era viktigaste strategiska kunder »


FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:


Christopher Engman
Christopher Engman

Contact
073 51 01 974
christopher.engman@vendemore.com

Kontakta redaktionen

Har du feedback på våra artiklar eller vill komma i kontakt med oss på Bisnoderedaktionen? Mejla oss gärna på: hejredaktionen@bisnode.com 
Ansvarig utgivare: Magnus Silfverberg

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode