Menu
Upphandlingar

Har du koll på dem du har upphandlat av?

Notan för landets upphandlingar brukar hamna på 500–700 miljarder kronor årligen. Genom att bevaka förändringar hos din valda leverantör kan du undvika många problem. Så här gör du!

Upphandling

Bevaka leverantörer i InfoTorg

Ett noggrant förfrågningsunderlag och en korrekt genomförd upphandling följs oftast av en lika väl genomförd leverans – men inte alltid. Lyckligtvis finns det fler sätt att minska risken för problem, eller i alla fall förbättra chanserna att bemöta problemen i god tid.
– Genom att ha koll på viktiga förändringar som sker hos leverantören under avtalsperioden kan man vara proaktiv inför eventuella hinder för leverans. Den här typen av bevakningar är lätta att göra med webbtjänsten InfoTorg. Man väljer helt enkelt ett företag och de områden man vill bevaka, och så får man en notis så snart något händer, säger Erica Olivius, produktansvarig för Bisnodes informationsportal InfoTorg Företag.

Vad ska bevakas?

Erica Olivius rekommenderar att man kontrollerar sin valda leverantör under hela avtalsperioden efter att en upphandling är klar. Frågan som följer är förstås: Vad ska bevakas? Inte alla förändringar hos leverantören är av vikt för er leverans, men det finns några saker som ofta är värda att kika på:
Grön punkt Leverantörens styrelse och revisor. Om revisorn eller flera medlemmar av styrelsen avgår är det ett varningstecken och bör följas upp.
Grön punkt Leverantörens årsredovisningar och när de inkommer till Bolagsverket. Att släpa efter med årsredovisningen kan vara ett varningstecken.
Grön punkt Om leverantören i sin tur använder underleverantörer, bevaka även dessa. De kan ha en inverkan på er leverans, dessutom är det viktigt att veta att underleverantören inte krockar med ert företags värderingar vad gäller exempelvis arbetsvillkor.

Bevakning av offentliga upphandlingar

Ett annat tips är att även bevaka offentliga upphandlingar som nyhetsområde, genom den juridiska bevakningen på InfoTorg Juridik.
– Om du lägger en bevakning på just offentliga upphandlingar får du kontinuerlig information om nya rättsfall, utredningar, förarbeten och mycket annat – det är ett jättebra sätt att hålla sig ajour, säger Erica Olivius.

Så bevakar du en leverantör på InfoTorg

  • Gå in på www.infotorg.se
  • Sök upp företaget i fråga genom namnet eller organisationsnumret.
  • Klicka på ”Bevaka” och välj därefter de parametrar du vill bevaka samt bevakningstiden.
  • Klart! Nu får du ett e-postmeddelande så snart något viktigt händer hos leverantören.

Om Infotorg

Fakta om Infotorg Företag

Bisnodes webbtjänst InfoTorg Företag har all information du behöver veta om svenska företag, myndigheter, organisationer och övriga bolag – såväl dagsaktuell som historisk information. Med vår företagsinformation kan du göra allt från enkla kontroller till djupa analyser av nya affärsrelationer och förvärv. Du kan bland annat ta reda på vilka personer som idag sitter i styrelsen eller som tidigare stått bakom ett företag. Läs mer

Läs även om

InfoTorg har blivit Bisnode
Bisnode Alert - appen för dig som behöver ha koll på företag

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Erica Olivius
Erica Olivius

Kontaktperson
+46 8 5556 8244
erica.olivius@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode