Menu
Tema: Big Data

Trendspanarens fyra sanningar

Gör inte lösningen till ett av problemen

Se till att dina filter inte blir en del i Big data. Att du till exempel börjar jobba med så många källor och Big data-leverantörer att du trasslarin dig i alla analyser.

 

Allt som finns på nätet är inte sant

Winston Churchill sa: ”Lögnen hinner halvvägs runt jorden innan sanningen har hunnit få på sig byxorna.” I dag sprids illvilliga rykten om möjligt ännu snabbare. Och även lögner kan hamna i Big data-bagarnas kakor. Se till att de källor du bygger dina analyser på inte innehåller felaktig data.

 

Big data är inte en IT-fråga

Är du vd: håll Big data nära dig. Det är företagsledningen, inte IT-avdelningen, som ska ställa sig frågan hur kan vi i det här nya informationsklimatet bygga om vårt företag.

 

Gör inte en facit

1970 dominerade svenska skriv- och räknemaskinsproducenten Facit AB världsmarknaden. 1972 hotades företaget av konkurs efter att man missat trenden med elektroniska miniräknare. Big data är en teknologisk kunskapsrevolution och företag som snabbt anpassar sig till det nya informationsklimatet springer ifrån sina konkurrenter. Ekonomitidskriften The Economist konstaterar redan 2011 att det finns ett starkt samband mellan hur företag använder Big data och deras ekonomiska prestation. Ju effektivare användning, desto högre prestation.

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode