Menu
Trend

trenderna och nyheterna som ger dig försprång

Projekt X


Det har föreaget Lundalogik gjort. Här berättar initiativtagaren Filip Persson hur det funkar.

Vad är projekt X?

– Vi ville ta in fler användare till vår produkt LIME Go men visste inte riktigt hur vi bäst skulle göra det. Då drog vi i gång Project X: Elva medarbetare på Lundalogik låstes upp från sina vanliga jobb i tre veckor och fick ägna sig helhjärtat åt LIME Go-lanseringen och testa och utföra så många idéer som möjligt. De elva kom från alla avdelningarna men jobbade krossfunktionellt med allt inom Project X. Projektformen är extremt bra men få företag vågar testa den.
Varför då?
– Man jobbar så snabbt och den vanliga styrningen försvinner. Man kan inte vänta på beslut och allt som görs blir inte bra. Vi började varje dag med ett experiment som utfördes skarpt. Det var rätt intensivt – tre veckor räckte.
Mycket hämtpizza och sena kvällar?
– Ja, mycket sånt.
Hur gick det då?
– Mycket bra! Vi lärde oss massor om hur vi ska, och inte ska, gå vidare med LIME Go. Vi fick in nya användare och uppmärksamhet i tidningar och sociala medier.
Vad tar ni med er in i vardagen igen?
– Vi är mer sugna på att organisera oss funktionsorienterat i stället för i klassiska avdelningar. I dag har företag, framför allt inom it, mer att vinna på att vara snabbrörliga och flexibla.
------------------------------------------------

150 gånger om dagen

Vi svenskar kollar mobilen 150 gånger om dagen. Det enligt en ny undersökning av Widespace, som sysslar med mobilannonsering. Söndag till onsdag peakar mobilanvändandet, för att minska framåt helgen. Mest fipplar vi med våra smarta telefoner på kvällarna och då handlar det främst om avslappning: spel, sport och underhållning.
------------------------------------------------

Det här gör säljarna om fem år

Färre traditionella säljare, färre kalla samtal och färre möten IRL. Mer trading, mer teknik inom säljarbetet och mer skräddarsydda lösningar. Det är säljarkonsulterna på Prosales som tittat i kristallkulan och sett hur din säljavdelning kommer att se ut om fem år. Kunderna kommer att vara ännu mer prismedvetna och vill veta priset direkt. Prosales lyfter också fram byteshandel som en del av säljarens framtid: varor och tjänster kommer att bytas mellan företag i högre omfattning än i dag.

------------------------------------------------

Så håller du hjärnan ung

Äldre man med datorAtt lära sig nya saker kan sakta ner åldrandet på hjärnan. Det visar forskning från Texas University. Studien gjordes på personer mellan 60 och 90 år som fick utföra olika uppgifter under tre månader. En grupp fick lyssna på musik och lösa korsord, en annan grupp engagerades i sociala aktiviteter, utflykter och underhållning. En tredje grupp fick lära sig något nytt: antingen att fotografera digitalt eller sy lapptäcken, eller bådadera. Efter tre månader hade de som lärt sig nya saker bättre resultat på kognitionstester jämfört med de andra grupperna. Framför allt hade minnet förbättrats.
BILD: COLOURBOX
------------------------------------------------

Skaffa Duns-nummerSäg det med små bokstäver

Visste du att Apple nu kräver ett DUNSnummer för att ett företag ska kunna ladda upp sina appar i Appstore?

DUNS-nummer är ett niosiffrigt nummer som kan jämföras med ett organisationsnummer, med den skillnaden att det är globalt och erkänt över hela världen. 230 miljoner företag har försetts med DUNSnummer av D&B (numera Bisnode D&B), som uppfann DUNS-nummer på 1960-talet. – Det finns inget globalt system för detta förutom DUNS-nummer. Det hjälper företag på många andra sätt också, det blir helt enkelt enklare att bygga upp globala processer, säger Bernt-Olof Hellgren på Bisnode D&B. Alla svenska företag har försetts med DUNS-nummer som man får ut mot en serviceavgift av Bisnode D&B.
------------------------------------------------

2020
… ska content marketing vara Coca-Colas huvudsakliga marknadsföringsstrategi, meddelar läskjätten. När reklaminvesteringar i exempelvis dagstidningar och magasin minskar trappar företagen i stället upp sina satsningar på content marketing. I USA

ökar B2B-företagen sina investeringar i content marketing med 64 procent 2014 jämfört med i fjol. Fortfarande är redaktionell text det största segmentet inom content marketing.
------------------------------------------------

Beröm är bättre än löneförhöjning

Vill du bli uppskattad som chef? Att få beröm och tacksamhet från sin chef spelar större roll än att få löneförhöjning. Det visar en undersökning från Poolias, som bygger på intervjuer med 500 personalchefer och 1 000 medarbetare i olika svenska företag. Cheferna i undersökningen trodde att utvecklande arbetsuppgifter var den viktigaste faktorn för medarbetarnas trivsel. Men medarbetarna själva hävdade att chefens uppskattning var viktigare.

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode