Menu
Praktikbloggen

Time flies and you´re the pilot

Den sista dagen av min praktik är här. Tiden har gått fort och för en sekund börjar jag nästan tro att min klockas sekundvisare har fått en egen vilja. Att den har börjat slå trettio slag istället för sextio. Sedan lutar jag mig tillbaka i stolen igen och låter tankarna om praktiken sjunka in. Då inser jag att klockan nog har slagit i sin vanliga takt. Det har nog bara varit en fartfylld och inspirerande månad på Bisnode som har fått tiden att kännas kortare.

Presentation av projektet

Under gårdagen klev jag in i ett av de inglasade konferensrummen på den femte våningen med datorn i ena handen. Det var nämligen dags för mig att presentera min kommunikationsplan för marknadsledningen. Scenen var min för en stund och jag gick igenom rapporten i ett högt tempo. Eller ja, faktum är att det var så kul att den kvarten som jag hade fått på mig att prata blev betydligt längre än så. När ”scenens strålkastare” väl hade släckts måste jag ha pratat på i närmare trettio än femton minuter. Tempot var kanske inte tillräckligt högt trots allt? Men vad gör det när de lät så nöjda tänkte jag när jag gick därifrån. Hoppas bara att de hann med resten av agendan och slapp undan en stressig tio minuters lunch.

Sista dagen på Bisnode

Att ”tiden går fort när man har roligt” är en väldigt uttjatad klyscha egentligen, men likväl kan jag inte låta bli att spotta ur mig den när jag ska beskriva mina spontana tankar kring tiden här på Bisnode. Mina fem veckor här på marknadsavdelningen är nu inne på slutspurtens sista timmar. Det har varit ett högt tempo och gott om nya insikter i hur arbetet inom branschen kan se ut i det verkliga livet. Jag har fått möta många trevliga människor och lyssnat på en och annan intressant presentation. Höra hur reklambyrån Ehrenstråhle arbetar med att stärka varumärket och hur redaktionsrådet bakom magasinet BIZ resonerar när de kommande numren ska gå från vaga tankar till sidor av spännande artiklar och reportage. 

Snart är det dags att kliva ut genom dörrarna och sätta sig på tåget till Örebro för att presentera min praktik för kurskamraterna. Det kommer jag göra med ett leende på läpparna!

Trevlig sommar!

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode