Menu
Snabbaste vägen till nya kunder

5 supertips för bättre målgruppsurval

Verktyget Bisnode DM Urval gör det lätt att hitta rätt målgrupp. Så kommer du snabbt igång – experten ger sina fem bästa tips.

personas

Att ta fram underlag för sin direktmarknadsföring kan vara lite som att skjuta mygg med hagelbössa – du träffar visserligen myggan, men många skott avfyras i onödan.

Så behöver det inte vara. Med verktyget Bisnode DM Urval blir det lättare för företagare att göra ett målgruppsurval bland alla Sveriges företag och beslutsfattare.

– Som användare kan man kostnadsfritt göra urval, se hur stor ens marknad är och hur många potentiella kunder man kan nå. Du köper aldrig grisen i säcken, utan kan justera dina sökparametrar tills du har just det urvalet du vill ha, säger Jonna Lindelöf, produktchef på Bisnode.

En av de viktigaste orsakerna till att Bisnode satsar på DM Urval är just att det ska bli lättare att göra ett riktigt bra urval, vilket inte alltid är så enkelt.

Jonna Lindelöf– Och även om du får fram det urval du önskar kan det ändå vara svårt att få svar på hur urvalet fördelar sig, hur stor andel av urvalet som du har mejladress till och så vidare. Alla de här frågorna kan du nu kostnadsfritt få svar på via Bisnode DM Urval


5 tips på hur du kan använda DM Urval

 Använd genvägarna

Knappa in adressen https://dmurval.bisnode.com i din webbläsare. Det finns flera olika sätt att börja definiera ditt urval, till exempel genom att ange SNI-kod, men ett enkelt sätt att komma igång är att välja de fördefinierade branschgrupperna, till exempel bostadsrättsföreningar eller detaljhandel med fler än tio anställda. Sedan kan du lägga till fler parametrar som geografi, ekonomiska variabler etcetera.

Rensa bort befintliga kunder enkelt

Det är enkelt att ladda upp dina egna kundlistor i verktyget och på så sätt se till att du inte får med dina befintliga kunder i urvalet. Du kan också slå bort de du köpte förra gången, så att du inte köper samma prospects flera gånger. Genom att finjustera ditt urval ser du till att spara både tid och pengar när utskicket ska göras.

Sov på saken

Ibland kan det vara bra att fundera en stund innan du slår till och köper urvalet. Det är enkelt att spara sitt urval och komma tillbaka vid ett senare tillfälle för att bearbeta urvalet igen. Det är en smart funktion att använda när du vill bolla till exempel med någon kollega eller ledningsgruppen, och använda urvalet som ett diskussions- och beslutsunderlag.

Ta ett smakprov

När du testat olika varianter av urval och börjar känna dig säker på att det här är uppgifter som kan hjälpa dig uppnå ditt mål återstår en sak: ta ett smakprov. Då får du se en del av de personnamn, företag och ort som finns med i ditt urval och kan känna dig trygg med att det du köper verkligen ingår i den målgrupp du vill nå. Det finns också statistik som visar hur ditt urval fördelar sig på de vanligaste branscherna, mest förekommande beslutsfattarna och hur många av dem som har mejladress.

Prova en pott

Ett litet eller medelstort företag har ofta behov av att göra specifika men återkommande kampanjer för att nå sina kunder. Om du köper en urvalspott hos Bisnode får du möjlighet att köpa urval upprepade gånger till en mindre kostnad, än om du handlar ett köp åt gången med kort eller på faktura.

Vill du testa verktyget DM Urval?

kom igång


Läs även

4 steg till en lyckad kampanj »
Läs mer om Bisnode DM-urval »

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Jonna Lindelöf
Jonna Lindelöf

Kontaktperson
070 292 36 75
jonna.lindelof@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode