Menu
Slussens pensionat

Sommaren är kort för säsongsföretagarna

De jobbar dygnet runt och tjänar lite pengar. Hela inkomsten hänger på att solen skiner över turistorten. Är sommarföretagarna galna? Charmiga Slussens Pensionat på Orust drivs av kärlek snarare än pengadrömmar. Ägarna startade med 5 000 lånade kronor och drev det med förlust i tio år. Trots det har de aldrig ångrat sitt yrkesval.

Illustration av sol och foto på snäckskal.

8 Juli, 2014 DU SOM HAR SEMESTRAT på Gotland eller i Bohuslän och råkat stanna en vecka för länge i augusti känner igen känslan: på lördagen är det fullt drag, svårt att få bord på restaurangerna och fest på krogarna. Måndagen därefter är det stendött. Inte en turist inom synhåll. Igenbommade uteserveringar och kyliga vindar i luften. Tomas Ledin visste vad han pratade om: sommaren är kort. Och det är ingen lek att driva företag som ska dra in hela årets pengar under några intensiva sommarveckor.

Det finns ett skämt om flygbolagsägare: ”Vet du hur man blir miljonär? Börja som miljardär och starta ett flygbolag.”. Skämtet skulle lika väl kunna handla om de sommarföretagare som driver sina krogar, pensionat, kaféer och butiker med lust och passion – snarare än ett fett lönekonto – som ledstjärnor.

JAN LUNDIN är generalsekreterare på Rese- och turistnäringen i Sverige (RTS). Han vet vad som driver sommarföretagarna:

– Vi i den här branschen är obotliga optimister som gärna jobbar gratis och älskar våra arbeten. Att vara sommarföretagare inom besöksnäringen måste vara starkt lustbetonat för den ekonomiska kalkylen går sällan ihop. Sådana här ställen startas inte alltid med realistiska förväntningar om hur livet som sommarföretagare ska bli. Hade grundarna vetat det så skulle många aldrig ha dragit i gång.

– Har man tur, säger Jan Lundin, så kan man med sin sommarkrog- eller hotell lyckas skapa en inkomst som räcker för en själv. Och ofta är det just det som är målet: att lyckas skapa en inkomst på en plats där man vill bo.

– Man tänker: ”Här vill jag bo – vad kan jag jobba med?”. Många startar också sina verksamheter på en romantisk dröm om att driva ett gulligt pensionat eller restaurang på en plats som de älskar och så försöker de kombinera ihop det med att jobba som konsult eller liknande vid sidan om. Det är ofta andra värden än ekonomiska man söker efter.

Jan Lundin har själv provat på livet som säsongare. Han drev en gästhamn utanför Vaxholm under några somrar:

Citat av Jan Lundin.– Det var helt galet i sex veckor. Jag jobbade dygnet runt för att få det att fungera och det hände alltid grejer. Sedan, den andra veckan i augusti, så är det helt dött. Vi i Sverige är fortfarande väldigt låsta till de traditionella semesterperioderna vilket är ett problem för besöksbranschen och för Sverige som destination: när de europeiska turisternakommer i augusti är många ställen redan stängda.

HANS RECEPT FÖR att få lönsamhet i säsongsföretag är att försöka förlänga säsongen. Lösningen för det lilla hamnkaféet är inte att försöka sälja fler räkmackor under de sex sommarveckorna utan att hitta på sätt att få folk att komma före och efter den mest intensiva perioden.

Gotland har haft viss framgång med primörveckor och tryffelhelger. Konstrundor och öppna ateljéer under påskhelgen finns i snart sagt hela Sverige. På Västkusten försöker man få ut folk på hummerfiske och sälsafari. Julbordet räddar omsättningen för många krögare.

Jan Lundin tycker att destinationen Sverige har mycket kvar att lära. Många inom besöksbranschen är till exempel dåliga på prissättning: de tar inte tillräckligt betalt. Men han ser också vissa positiva signaler på att Sverige håller på att mogna som turistdestination. I Dalarna till exempel finns smarta utbildningar där man blir både hotellreceptionist och elektriker.

– På somrarna står man i receptionen och på vintrarna snickrar man på stugorna. Det är så det ser ut för dem som driver dessa säsongsställen, man måste vara beredd på att hugga i där det behövs. Från ett svenskt perspektiv är det viktigt att de här ställena finns och klarar sig för att vi ska kunna möta den ökade efterfrågan på Sverige som turistdestination. Därför måste vi göra allt vi kan för att de här modiga sommarföretagarna ska ha en chans att klara sig. ■

------------------------------------------------

Foton spå slussens pensionat på natten.

SLUSSENS PENSIONAT

Slussens Pensionat grundades 1987 av Vibs och Robert Sohlberg. Det är känt för att vara en levande och ambitiös musikscen och kallas ”Det svenska musikhotellet”. I år uppträder bland andra Edda Magnason,Weeping Willows, StefanSundström, Mikael Wiehe och Sarah Dawn Finer.

Det håller öppet mellan1 maj och 1 november varje år med livemusik varje kväll från midsommar till augusti. Antal anställda varierar över året. 5-10 anställda under våren och hösten och på somrarna är det cirka 25 personer. Slussens Pensionat omsatte 8 miljoner kronor 2013.

Foto av Robert och Vibs Sohlberg.”Det är dygnet runt, helt galet”

VI SKULLE BARA VARA DÄR på somrarna och ha kul. Robert skulle laga mat och jag servera. Det skulle vara mysigt, något vi gjorde en eller ett par somrar.

Vibs Sohlberg minns hur tankarna gick i slutet av 1980-talet när de drog i gång Slussens Pensionat. Hon och hennes man Robert var unga, kära och väntade barn. De ville flytta ut på landet. Hon var journalist och han var kock och hade drivit rockklubbar i Göteborg.

– Vi hade inga pengar alls. Lånade femtusen som vi köpte några knivar och stekpannor för och så körde vi i gång. Och vi blev så förälskade i platsen där Slussen ligger och så småningom blev vi förälskade i verksamheten också, säger hon.

28 år senare är Slussens Pensionaten institution på Orust. Vibs och Robert Sohlberg har blivit utsedda till Årets Orustbor. Musikstjärnor som Moneybrother, Ebbot Lundberg och Titiyo har uppträtt på scenen. Och Vibs och Robert har jobbat mer under de 28 somrarna än de flesta gör under ett helt liv.

– Det är dygnet runt, helt galet. Man måste inte ha en bipolär diagnos för att driva sommarkrog men det underlättar. Under de där somrarna när barnen var små gick vi och lade oss klockan fyra och steg upp igen vid sju. 

Hur orkade ni?
– Jag vet faktiskt inte. Man måste ha anlag för mani och man kan absolut inte dela upp livet i fritid och arbete om man ska driva ett sånt här ställe. Det är ett enda liv, och där måste allt få finnas samtidigt. Vi hade nog inte fixat det utan varandras stöd heller, vi drev ju Slussen med förlust i tio år och ingen vettig människa hade fortsatt med det om de sett det som en affärsidé. För oss är det en tillvaro och vårt liv – inte ett jobb eller en investering.

Foto på spelning med Ebbot Lundberg samt foto på pensionatsbyggnaden.Hade du gett dig in i det om du hade vetat hur tung arbetsbördan skulle bli?
– Aldrig! Nej, nej, nej. Jag är ganska lat egentligen. Men ändå ångrar jag ingenting eftersom vi har haft så fantastiskt roligt. Många av våra vänner har jobbat i verksamheten och nu är det deras och våra barn som jobbar här på somrarna. Vi håller på att slita ut dem också, haha. Snart är vi inne på tredje generationen. Under flera år körde de året runt-verksamhet. Med julbord och konferenser fick de en hyfsad lönsamhet även under årets mörka månader. Men kalkylen byggde på att Vibs och Robert själva skulle jobba hela året och i längden tyckte de inte att det var värt det.

– Vi valde bort den inkomsten, som för övrigt var rätt liten, för att få en chans att vila och ta semester på vintern. Men det har många nackdelar att stänga efter säsongen – för det första är det väldigt svårt att få tillbaka personalen varje sommar. Vi harhaft grym tur med det, att våraduktiga medarbetare återvändereftersom de gillar Slussen och gillar att jobba här. Annars är det ett jätteproblem.

– Dessutom, säger Vibs Sohlberg, är säsongsstängningen ett problem eftersom Slussens Pensionat ingår i en turistbransch i en region som försöker förlänga säsongen och måste kunna erbjuda något när sydeuropéerna kommer i slutet av sommaren.

– Det är motsägelsefullt att vi stänger när tyskar och italienare kommer i augusti och september. Man borde försöka lösa det där, samarbeta mellan flera ställen kanske, så att det alltid är något som är öppet.

Hur känner du när du blickar fram emot årets sommarsäsong, såhär några veckor innan den drar i gång?
– Det är blandat. En enorm längtan och nyfikenhet på hur det ska bli och samtidigt en rysning längs ryggraden. Ungefär som när man ska ta ett kallt dopp. Det är rysning och fasa men ändå så känner jag att ’gud vad kul detska bli!’. ■

VIBS SOHLBERGS TIPS TILL ANDRA SOMMARFÖRETAGARE:

Omge dig med folk du gillar. Man får en väldigt nära relation med sina medarbetare så när vi väljer personal går vi därför inte så mycket på formella meriter utan på personlighet. De måste passa ihop med oss och med varandra.

Du kan inte ändra konceptet när säsongen dragit i gång – lagt kort ligger. Konsekvens är A och O för oss sommarföretagare eftersom det tar längre tid att jobba in nya koncept.

Ensam är svag. Det är viktigt att ha ett bra nätverk på orten och tänka i termer av destination och samarbete.Var solidarisk med konkurrenterna – som också är dina kollegor. Varje besöksmål som finns i närheten ökar destinationens attraktionskraft.

Mer om Slussens pensionat hittar du här: www.slussenspensionat.se

 

Artikeln kommer från Bisnodes tidning Biz, en handbok för småföretagare. Förutom handfasta tips för dig som driver eget företräder Biz även välskötta företag trygga att göra affärer med, uppdelade på län och bransch. En prenumeration på tidningen kostar 395kr per år och ges ut 8 gånger per år. Är du intresserad av att få ett gratis exemplar hem till brevlådan, eller signa upp dig på en prenumeration kontakta mikael.jakobsson@bisnode.com

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode