Menu
Fem tips för dig som chef

Satsa på friskvård

Som arbetsgivare vill du såklart hjälpa din personal att hålla sig frisk och att orka med sitt jobb. Ett sätt kan vara att erbjuda friskvårdsbidrag, eller skattefri personalvårdsförmån som det egentligen heter. Det funkar så att medarbetarna väljer vad de vill göra, du står för kostnaden och de slipper betala skatt för förmånen. Resultatet blir förhoppningsvis personal som mår bättre, men det finns en del att hålla koll på. Vi listar de fem viktigaste punkterna för att få friskvårdsbidraget att funka.

VAD SÄGER REGLERNA?

Om du ska erbjuda friskvårdsbidrag måste det omfatta alla anställda, även vikarier eller andra visstidsanställda. Skulle du välja att bara erbjuda det till vissa grupper så kommer de att förmånsbeskattas för det. Det får inte heller vara möjligt att byta det du betalar för mot kontanter, för då blir det skattepliktigt oavsett om din medarbetare faktiskt växlar det till pengar eller inte.

BARA BASIC, INGET LULL-LULL

Det du betalar för ska vara av ”mindre värde” och av ”enklare slag” för att omfattas av den här förmånen, men några exakta beloppsgränser finns inte. Skatteverket utgår helt enkelt från att priserna varierar, och att till exempel ett gymkort kan kosta betydligt mer i en storstad än på en liten ort. Däremot är dyra sporter som till exempel golf, segling eller utförsåkning aldrig okej.

FÅR JAG TILL EXEMPEL STÅ FÖR …

  • Träningskort på Friskis & Svettis? Ja.
  • Startavgiften i Vasaloppet? Det beror på. Personliga startavgifter är inte okej, men om arbetsgivaren står för anmälan av ett helt lag är det godkänt.
  • Rökavvänjning? Ja, däremot får du inte stå för kostnaden för några produkter för rökavvänjning.
  • Nya träningsskor? Nej. 
  • Medlemsavgift i innebandyföreningen? Nej. Däremot kan du stå för lokalhyran om företagets anställda vill spela ihop.

SE UPP MED FÖRETAGSFORMEN

Det här är en personalförmån, vilket betyder att du som har enskild firma eller handelsbolag inte omfattas av reglerna. Har du anställda kan du dra av deras kostnader, men inte dina egna eftersom du inte räknas som anställd i företaget. Däremot säger Skatteverkets avdragslexikon att du har rätt att göra avdrag för ”utgifter för arbetslivsinriktad rehabilitering och förebyggande behandling om åtgärderna syftar till att du ska kunna fortsätta ditt arbete”.

BÄST AVKASTNING PER SATSAD KRONA

Vill du få ut så mycket som möjligt av de pengar du lägger på friskvård? Satsa då på dem som ligger på gränsen till ohälsa. Om du kan få en sådan person att må bättre och klara av att jobba i stället för att riskera sjukskrivning vinner du mycket mer än om en redan frisk person klarar några procent till. Det rådet ger Lisbet Olofsson, idrottspedagog med inriktning på friskvård.

TEXT: Karin Aase BILD: Gallery Stock

Artikeln kommer från Bisnodes tidning Biz, en handbok för småföretagare. Förutom handfasta tips för dig som driver eget företräder Biz även välskötta företag trygga att göra affärer med, uppdelade på län och bransch. En prenumeration på tidningen kostar 395kr per år och ges ut 8 gånger per år. Är du intresserad av att få ett gratis exemplar hem till brevlådan, eller signa upp dig på en prenumeration kontakta mikael.jakobsson@bisnode.com

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode