Menu
Säljskolan

Sälj med Zlatan

Okej, alla kan inte knyta till sig Zlatan – men nästan alla kan rida på supersportsommaren 2016. Här är fem tips!

Sportsommar = Säljsommar

När Sverige mötte Ukraina för fyra år sedan satt tre miljoner svenskar bänkade framför tv:n. Intresset lär inte bli mindre i sommar, när Zlatan gör sitt kanske sista stora mästerskap och nya superstjärnor som John Guidetti drar den unga publiken. Addera ett lika festligt som omdiskuterat sommar-OS i sambans hemland Brasilien, med fixstjärnor som Serena Williams, Sara Sjöström och Usain Bolt, och vi kan konstatera att sommaren 2016 kommer att gå i sportens tecken.

Landslaget

Finns det ingen koppling – skapa en!

Vad har det med dig och ditt företag att göra? Kanske ingenting, om du inte är Vitamin Well eller Volvo (och har råd med Zlatan som reklampelare). Men lägerelds-händelser som stora sportmästerskap är – är värda att knyta an till för fler än företag som är direktrelaterade. Finns det ingen koppling – skapa en!

Biz ger dig fem tips:

SPELA MED KUNDERNA
Erbjudanden av typen ”Köp ny tv – vi drar av 100 kronor för varje guld Sara Sjöström tar i Rio” är smarta och populära. På så sätt skapas en koppling mellan din affär och mästerskapen. Samla ihop alla på företaget och spåna framden bästa idén för att marknadsföra ert företag i samband med en stor sporthändelse.

VAR LITE BJUSSIG
Går det bra för firman? Väldigt bra? Ja men bjud med några viktiga kunder till EM eller OS då. Går det okej? Bjud med dem på en lokal fotbollsmatch – det är också trevligt! Eller varför inte anordna en fotbollsfest på firman: hyr in en storbildsskärm, bjud in kunder och familjer och grilla korv och ät chips.

GAMLA HJÄLTAR
De nuvarande sporthjältarna är dyra och svårflirtade vad gäller reklam-gig. Dessutom är de ju upptagna med att idrotta. Men det finns en stark dragningskraft också i äldre sportprofiler, vilka har du i ditt närområde? Kanske kan hen ställa upp på en familjedag i din butik eller i en annons, för inte helt galna pengar?

ÄT MER CHIPS
Det sportevenemang egentligen är är ju folkfester. Och som alltid när det är fest vill man ju äta chips och dricka öl (eller ”alkoholfritt alternativ”). Du som säljer aningen festrelaterade grejer inte bara kan utan bör rida på sportvågen och helt enkelt annonsera mer och inspirera till folkfest.

LOKAL SPONSRING
När det är OS och EM börjar alla föräldrar tänka ”Är min dotter den nya Kosovare Aslani?”. Hjälp de unga talangerna att lyckas! Att sponsra lokal ungdomsidrott är populärt och effektivt: Du syns, du gillas och du får riktigt mycket goodwill för dina marknadsföringspengar.

Tidningen BizKontakta redaktionen

Har du feedback på våra artiklar eller vill komma i kontakt med oss på Bisnoderedaktionen? Mejla oss gärna på: hejredaktionen@bisnode.com 
Ansvarig utgivare: Magnus Silfverberg

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode