Menu
Sociala medier

Sälj mer med Instagram

Funderar du på att börja använda Instagram för att öka din försäljning? Med dryga 45 000 följare vet Anna Dahl, ägare till butiken Boligheter i Västervik, precis hur man gör.

Drömmen om en egen butik

Det var på senvåren 2013 som Anna Dahl äntligen förverkligade sin dröm och öppnade möbel- och inredningsbutiken Boligheter i centrala Västervik. Samtidigt startade hon företagets Instagramkonto och kom ganska snabbt upp i flera tusen följare som gång på gång frågade om hon inte hade en webbshop där de kunde köpa de fina sakerna hon visade på bilderna.

Instagram och webbshop

Hösten samma år startade hon även butik på nätet och sedan dess har försäljningen i perioder till och med varit högre på webben än i den fysiska butiken. Mycket tack vare de numera 45 200 följarna på Instagram.

– Det bästa med den kanalen är att vi når vår målgrupp direkt med nyheter och inspiration, något du aldrig gör om du till exempel har annonser i en tidning.

Ytterligare en fördel är att det är lätt att mäta utfallet. När Anna lägger ut en ny bild på en vara har hon flera beställningar av den produkten i webbshoppen inom en timme.

– Är det en riktigt het produkt kan den till och med bli slutsåld på den tiden. Vi hade aldrig haft den omsättning vi har om vi inte hade haft vårt Instagramkonto.

Anna dahls instagramtips

 

 POSTA OFTA

En bild lever bara i tre timmar på Instagram, sedan har den hamnat för långt ner i flödet. Vi postar säkert tre bilder per dag, gärna på de tidpunkter då våra följare främst kollar Instagram så att de verkligen ska se oss.

 ANVÄND HASHTAGGAR

Om du lägger ut en bild utan hashtaggar hamnar den bara i ditt eget flöde och då är det inte lika många nya potentiella följare som ser den. Inom vår bransch har till exempel mässing och marmor varit jättehett den senaste tiden, vilket leder till att många söker på de taggarna. Därför har vi använt dem mycket för att våra bilder ska komma upp i de här flödena.

 DRIV TRAFIK TILL DIN WEBBSHOP

Jag skriver sällan ut vad en vara på bilden kostar. På så sätt måste följarna gå in på webbshoppen och kolla och då ser de förhoppningsvis något mer de vill ha. Vi vill heller inte ha för mycket text på Instagram eftersom det är en bildkanal, den informationen finns på hemsidan. Däremot är det såklart viktigt att svara när kunderna kommer med frågor på Instagram.


LÄS ÄVEN

Vilken betallösning passar bäst för din webbshop? »
Så maxar ni företagets möjliga säljkanaler » 

Biz - en handbok för småföretagare

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode