Menu
Bisnode på Gräv15

Så upptäcker du ekobrottslighet

Hur kan man avslöja vad som finns bakom en tjusig fasad? Det finns många knep för att upptäcka ekobrottslingar. På Bisnodes webbtjänst InfoTorg kan du med några enkla klick kartlägga ett företag eller personen bakom. Vi har expertknepen för att avslöja lurendrejarna. Kom och lyssna på oss under Grävmässan så berättar vi mer. Vi finns även i monter nummer 11.

ekobrottslighet

Ekonomisk brottslighet

Ekonomisk brottslighet  är ett samlingsbegrepp för flera olika typer av brott som oftast går ut på att komma över andras (privatpersoners, företags eller samhällets) pengar eller egendom. Till ekonomisk brottslighet räknas bland annat bokföringsbrott, skattebrott, förskingring och mutbrott. 

Hur kan du som journalist avslöja en ekobrottsling?

Kom och lyssna på oss på Grävmässan när vi tillsammans med en erfaren skattebrottsutredare visar hur du med enkla medel kan avslöja ekobrottslingar med hjälp av offentliga handlingar. Vi går igenom två case från verkligheten där vi förklarar hur ekobrottet gick till och hur de avslöjades.  

Tid och plats:

Fredagen 20 mars kl 13.00 i sal K10 på Grävmässan i Jönköping.

Välkommen även till vår monter där vi berättar mer om hur du som grävande journalist kan gå tillväga i din kartläggning och vad du kan tänka på.

Lär dig mer på vår kurs om ekobrott

Bisnodeakademin erbjuder en kurs i ämnet Ekobrott där du som användare av vår webbtjänst InfoTorg får lära dig mer om hur ekobrott kan gå till. Vi visar bland annat på oseriösa beteenden, trender och nyheter i ämnet, vilka företagsstrukturer som vanligen används för att kringgå lagen och hur man enkelt kan se vad som döljer sig bakom den fina fasaden med hjälp av helt offentliga uppgifter i tjänsten.

Läs mer och anmäl dig - ekobrott

Andra nyttiga kurser inom research och utredning

Bisnodeakademin erbjuder vi flera kurser som alla syftar till att göra dig mer pricksäker i ditt researcharbete. Lär dig att se bakom den tjusiga fasaden, avslöja blufföretag, hitta någon utomlands – och att använda rätt källor för rätt tillfälle. På våra kurser får du alltid träffa och lyssna till erfarna utredare och grävande journalister som ger sina bästa tips.

Företagsresearch

En del företag har som affärsidé att lura kunder. Genom underrättelsebaserade analyser och checklistor kan du undvika oseriösa aktörer. Få de bästa tipsen för smart och effektiv företagsresearch.
Läs mer och anmäl dig - företagresearch

Personresearch

Facebook, Google och Instagram i kombination med rätt metod kan hjälpa dig att bli effektivare i din research, både i Sverige och utomlands.
Läs mer och anmäl dig - personresearch

Systematisk research

Ta del av de mest effektiva metoderna för ett systematiserat och optimerat utredningsarbete. Här ger vi dig en kombination av person- och företagsresearch med journalistisk knorr. 
Läs mer och anmäl dig - systematisk research

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Christian Zittenbaum
Christian Zittenbaum

Utbildningchef
08-555 682 20
christian.zittenbaum@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode