Menu
Uppdraget

Så styr Sjöfartsverket rätt på informationshavet

Larmet går om en tom, drivande båt på öppet vatten. Ingen vet var
föraren är. Och nu är det bråttom, det gäller att få fram rätt information snabbt för att söka på rätt ställe. Där kommer Bisnodes tjänst InfoTorg in i bilden.

När Sjöfartsverket får in ett larm om en borttappad båtförare gäller det att få reda på så mycket som möjligt för att kunna ringa in rätt sökområde:  

Infotorg ger snabb tillgång till korrekt information

– Hittar vi ett personnummer kan vi genom att ta fram en familjebild få veta om den vi söker är gift eller har barn. Genom att kontakta familjen kan vi få reda på en tänkt färdplan och så vidare. Det handlar om att göra så effektiva sökningar som möjligt och då måste vi ha snabb tillgång till korrekt information, berättar Peter Hellberg, verksamhetschef på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Sparar värdefull tid

Det är när Sjöfartsverket dyker ner i registren för att hitta en person, som Bisnode kommer in i bilden. Men Bisnodes tjänst InfoTorg är inte den enda möjligheten för Sjöfartsverket att få tag på information. Men till skillnad från när de måste ta omvägen via andra källor får de med hjälp av informationsportalen InfoTorg samlad och presenterad på ett enkelt sätt. Det sparar värdefull tid när en sökning pågår och ett liv kan vara i fara.

– Den främsta anledningen till att jag gillar InfoTorg är att informationen presenteras på ett användarvänligt sätt. Att vi får olika fakta samlade under ett paraply och att informationen är otroligt lätt att använda och tolka, säger Peter Hellberg.

Foto: Getty Images

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode