Menu
Kreditexperten svarar

Så säkrar du kundens betalningsförmåga

Kreditexperten tipsar om hur du som företagare kan identifiera kunder med dålig betalningsförmåga så att du kan frigöra värdefull tid till viktigare saker.

Mikael Jakobsson, Bisnode.Hur kan jag undvika kunder som inte betalar?

Vardagen för företagare är ofta stressig och man hinner inte alltid lägga den tid man vill för att hitta nya kunder och säkra bolagets intäkter. Många av de bolag jag besöker har flera verktyg hos olika leverantörer för att hålla koll på sina kunders betalningar. Att ha flera verktyg kostar förstås onödigt mycket pengar, men ofta är det ännu mer kostsamt eftersom många inte riktigt vet hur man ska använda verktygen för att få ut mesta möjliga effekt.

Många företagare jag träffar har rutiner för att säkerställa att de nya kunderna inte är dåliga betalare. Men det som ofta glöms bort är att kontrollerade de befintliga kundernas betalningsförmåga. För det är just från befintliga kunder som över 80 procent av alla kreditförluster kommer. Ett företag jag pratade med hade en kund som gick i konkurs och därmed inte kunde betala sin faktura på 20 000 kronor som de var skyldiga. Problemet för företaget var inte bara att de förlorade sina 20 000 kronor, det var ännu värre med all tid de behövde lägga ner för att hantera kundärendet.

Att lägga tid på rätt saker

Att skriva inlagor, infinna sig i tingsrätten, hantera bokföring med mera innebar att värdefull tid de hade kunnat lägga på försäljning, tillväxt och nya kunder nu gick åt till att hantera en fordran på 20 000 kronor. Med facit i hand hade företaget troligtvis avstått från att försöka kräva in de förlorade pengarna. Och sannolikt hade de kunnat undvika alla problem de drabbades av om de haft rätt verktyg för att säkra att de endast gör affärer med goda betalare.

”Det som ofta glöms bort är att kontrollera de befintliga kundernas betalningsförmåga.”

Har du inte bra verktyg för att ha koll på dina kunders betalningsförmåga kommer du antagligen att lägga onödigt mycket tid på de kunder som inte betalar i tid eller som aldrig lyckas betala.

En helhetslösning för egenföretagaren

För att hjälpa företag att undvika dåliga betalare och kunna fokusera på fler kunder och högre tillväxt har vi på Bisnode skapat ett paket av verktyg till egenföretagaren. I Bisnodes Företagspaket, en helhetslösning där det ingår tjänster för att minimera kreditförluster, hitta nya affärer, öka tillväxten och ge företaget bra marknadsföring. För många företag är företagsekonomi och privatekonomi tätt sammanlänkade och därför har vi även bakat in ett skydd mot bedragare och ID-kapningar både för företaget och för dig som privatperson. Vi har helt enkelt snickrat ihop ett paket som gör det lättare för dig att fokusera på att skapa tillväxt och lägga tiden på det du verkligen brinner för. 

Läs även

Bisnodes kreditbevakning ger dig full koll på viktiga förändringar »

Biz - en handbok för småföretagare

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Mikael Jakobsson
Mikael Jakobsson

Kontaktperson
070 947 11 68
mikael.jakobsson@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode