Menu
Säljskolan

Så lyckas du med e-handel

Allt fler konsumenter och företag handlar på nätet. Men hur ska du som företagare göra för att lyckas med din e-handel? E-handelsföretaget Jetshop, med vd Christian Zanders, har hjälpt över 3 000 företag med försäljning via nätet. Här delar han med sig av sina bästa tips.

E-handelillustration.Allt fler konsumenter och företag handlar på nätet. Men hur ska du som företagare göra för att lyckas med din e-handel? E-handelsföretaget Jetshop, med vd Christian Zanders, har hjälpt över 3 000 företag med försäljning via nätet. Här delar han med sig av sina bästa tips.

FÖRETAG SOM VILL komma i gång med e-handel lägger alldeles för mycket fokus på teknik och design. I dag finns en mängd färdiga lösningar att välja mellan, allt ifrån gratissystem, hyrlösningar, hostade webblösningar till färdig programvara, säger Christian Zanders.

För att lyckas med din e-handel är den största utmaningen att skaffa kunder, det vill säga få besökare att hitta till din e-butik. Ett råd är att satsa på sökord och sponsrade länkar till exempel via Google adwords. Här är några av Christian Zanders bästa tips för att nå framgång på nätet:

HÅLL KOLL PÅ ANNONSERINGSKOSTNADERNA

Ha koll på kostnaderna för sökord och sponsrade länkar, så att affärerna kan bära totalkostnaderna – alltifrån produktkostnad till leverans och service. När du räknat ut hur stort kostnadsutrymme du kan ha för varje försäljning vet du också hur mycket du kan avsätta till annonsering via exempelvis Google. En av fördelarna med online-försäljning är att allt går att mäta ned till sista öret.

Christian Zanders.ERBJUD FLER BETALNINGSSÄTT

Vänder du dig till konsumenter i Sverige måste du erbjuda betalning både via faktura och kort. Ju fler betalmetoder du erbjuder desto bättre för försäljningen. Från att tidigare ha lagt ut fakturahanteringen på så kallad factoring, börjar företag alltmer sköta fakturahanteringen själva. Det är ett sätt att lära känna sina kunder och deras köp- och betalbeteenden. I dag finns också flera bra kreditkontrollsystem som gör att företagen själva enkelt kan sköta det hela.

Läs även: Vilka betallösningar ska ni välja? »

TÄNK MOBILT FRÅN BÖRJAN

Allt fler köp sker på mobila enheter, så som surfplattor eller smartphones. Inom en snar framtid, kanske inom ett år, kommer mer än hälften av all trafik till webbutiker att komma från mobila enheter. Om kunderna möts av en webbshop som inte är anpassad för till exempel smartphones, är risken stor att de gör sina köp i en annan butik. Utvecklingen av hur konsumenterna beter sig på nätet, går att följa i realtid via en gratistjänst på bigdata.jetshop.se.

Tidningen Biz - en handbok för småföretagare

Läs även 

Så maxar ni företagets olika säljkanaler »

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode