Menu
En framgångssaga:

Så blev Rapunzel ett succéföretag

Med en snabb utveckling satsar löshårsföretaget Rapunzel of Sweden på bra samarbetspartners för att säkra kunderna och minimera kreditförlusterna. Här berättar förra årets digitala gasell Ida Backlund om sin resa till framgången.

Håll koll på de små snabbväxande företagen, för det är där framtidens jobb skapas. Så lät det när den amerikanske forskaren David Birch myntade begreppet Gasell-företag på 1980-talet, i kontrast till ekonomins gamla elefanter.

Rapunzel of Sweden är ett sådant expanderande företag, med affärsidén att sälja löshår över nätet. För sex år sedan sorterade grundaren Ida Backlund själv kundernas beställningar hemma i lägenheten, i dag driver hon ett företag som i fjol hade en omsättning på strax över 100 miljoner kronor, ett 40-tal anställda och som säljer till 220 000 kunder i mer än 60 länder. 2013 korades Rapunzel of Sweden till Årets Digitala Gasell av tidningen Dagens Industri - en tävling som arrangeras i samarbete med Bisnode. 

Juryns motivering 

Motiveringen var att hon lyckats ta sig in i entreprenörsvärldens finrum genom ett tillsynes enkelt tillvägagångssätt; att utgå från sina egna behov och sitt eget beteende. Det var nämligen den dåliga kvaliteten på produkterna och den dåliga servicen hon fick när hon själv skulle skaffa löshår som sporrade henne att starta företaget.

Men när Ida Backlund försökte få sin bank att låna ut pengar för att starta företaget möttes hon av kalla handen och beskedet att hon minsann aldrig skulle lyckas med den affärsidén. Men istället för att ge upp, såg Ida Backlund en chans att ta revansch. Hon ordnade finansiering med hjälp av sin dåvarande sambo och affärerna tog snabbt fart.

– Mitt motto är "Never ever, ever give up”, säger Ida.  

Varför tror du att det gått så bra för ditt företag?

 

– Mycket och hårt jobb från alla inblandade, hela personalen har del i framgången. Sedan har vi också högkvalitativa produkter som folk verkligen gillar och helt underbara kunder som hela tiden är med oss i utvecklingen. En expansiv marknad bidrar såklart till att det går ännu snabbare.

Men tillväxttakten har också inneburit en hel del utmaningar:

– Vi har jobbat ganska mycket med att utkristallisera alla de nya roller som uppstår i och med expansionen. Såhär i efterhand tycker jag att vi hittat bra lösningar, men det är såklart ett arbete som hela tiden fortgår.

– Rapunzel of Sweden har expanderat både i kvadratmeter, personalstyrka, koncept, utbud och rent geografiskt. Det medför behov av nya tekniska lösningar, fler anställda, och bättre kommunikation. Där tycker jag att vi funnit den perfekta lösningen, säger Ida.   

Framgångsfaktorn

En framgångsfaktor har varit företagets snabba leveranser. Svenska kunder kan få sin order levererad redan dagen efter. Nyckeln är att skapa unika strategier för varje specifik marknad, menar hon. Att finnas där rent fysiskt är också en av Rapunzels styrkor. För två år sedan startade de upp Rapunzel Store Concept och i dagsläget finns Rapunzels frisörsalonger i både Umeå, Stockholm och Göteborg. Nu närmast planerar de också att komma närmare sina kunder i Danmark och sydligaste Sverige med en salong i Malmö. 

– Men vi planerar också att öppna upp salonger i både Helsingfors och Oslo framöver, säger Ida Backlund.

Koll på kreditflödet  

Den fortsatta expansionstakten innebär utmaningar i form av vikten att hålla koll på betalningsflöden och kreditsäkerhet hos kunderna.

– Vi har ett bra samarbete med olika betaltjänster såsom Klarna och Dibs, som gör att vi minimerar kreditförlusterna. Vi försöker optimera våra inköp så bra som möjligt genom att bland annat följa upp lagersaldo dagligen, säger Stefan Löfgren, delägare och inköpsansvarig på företaget.

Ida Backlunds tips till andra snabbt växande företag:

  • Dra inte alla kunder över en kam – se till att anpassa dina strategier utifrån det specifika landets förutsättningar.  
  • Ta ditt sociala ansvar, även som företagare och gör skillnad där du kan.
  • Håll koll på hälsan och dina prioriteringar. För att kunna växa långsiktigt måste du ta hand om dig även under en snabb expansion.

 Läs mer om Rapunzel

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode