Menu
Gustav diskuterar trender

Praktikbloggen

Nu sitter jag här igen. Med en kopp kaffe i handen och solkatter på skärmen (äntligen har solen visat sitt ansikte igen!). Under de senaste dagarna har jag ägnat mycket tid åt att leta efter och analysera olika trender som håller på att växa fram, främst inom employer branding.

Dynamisk arbetsmiljö, kreativitet och balans – tre exempel på faktorer som studenter prioriterar i valet av arbetsgivare.

Det har varit en rolig läsning som har försett mig med gott om nya kunskaper. Exempelvis om vad kontorets unga förmågor spanar efter hos arbetsgivarna när vi letar efter jobb. Så vad söker då vi, playstation-generationen som håller på att ta steget ut i arbetslivet, efter hos våra arbetsgivare? Jo, enligt olika studier vill vi bland annat ha:

  • En dynamisk arbetsplats och stimulerande arbetsuppgifter som låter oss använda vår kreativitet
  • Bra balans mellan arbete och privatliv
  • Ett arbete som vi kan identifiera oss med. Många unga har en stark idealistisk ådra och yrket blir en del av deras strävan efter mening. Genom arbetsplatsen signalerar de ett ställningstagande och det är viktigt att arbetsgivarens värderingar kan kopplas samman med individens.

Hur pass väl stämmer dessa exempel överens med din bild av den ideala arbetsplatsen?

Där har du något att fundera kring nästa gång du väntar på att kaffemaskinen ska mala ner bönorna och fylla upp din vita kopp med lite nytt, rykande färskt java. Det ska jag göra nu!

//Gustav

Källor:

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode