Menu
Nya krav på snabb omvärldsbevakning

Omvärldsbevakning är både viktigare och svårare än någonsin

Utan omvärldsbevakning får du inte hela bilden. Men bilden har blivit svårare att skapa i och med de sociala medierna. De senaste trenderna är att fler på företagen behöver omvärldsbevakning och att de vill ha snabba uppdateringar i mobilen, enligt experten Torbjörn Johansson.

– Den snabbt ökande mängden information kräver en stab av skickliga medarbetare för att kunna leverera riktigt relevant omvärldsbevakning, förklarar Torbjörn Johansson, vice VD på Newsline.

Newsline hör till de ledande aktörerna i den växande branschen för omvärldsbevakning, med nära 20 medarbetare. Företaget bildades 2006 när AffärsData, PressText och Agent25 slogs ihop. I oktober blir Newsline en del av InfoTorg, både som företag och som tjänst.

Fokus för Newsline ligger på informationens relevans och kvalitet. Man har utvecklat egna metoder för textanalys för att hitta guldkornen i den allt stridare informationsfloden.

– Vi utvecklar och utvärderar dessutom just nu modeller för sentimentanalys för att kunna kartlägga positiva och negativa känslor i information om företag, personer och annat.

Newsline är också specialiserat på paketering och tillgänglighet.

– Många av våra kunder vill kunna läsa det senaste om det de bevakar i mobilen på väg till jobbet, berättar han.

Torbjörn betonar att InfoTorgs företags- och personinformation ger förstklassiga beslutsunderlag för bland annat affärsplanering och kreditbedömning.

– Vi kompletterar detta med purfärska nyheter om personer och företag. Uppgifter från årsredovisningar och deklarationer kan ju ibland ha ett helt år på nacken.

Han tillägger att det finns en rad frågor man inte får svar på via traditionell företags- och personinformation. Som exempelvis: Vad gör konkurrenterna? Vilka har bytt jobb? Vad händer på det tekniska området? Finns det nya aktörer? Vilka kan bli våra nya kunder? Vad händer med vårt varumärke? Är det nya lagar på gång?

– En av våra kunder både upptäckte ett servicetekniskt problem och fann lösningen på detsamma via vår bevakning av sociala medier, exemplifierar han.

Tiden då det gick att få svar på de nyss nämnda frågorna på egen hand är förbi. Det har bland annat blivit svårare att hitta det man vill via sökmotorer. De sociala medierna blir stadigt viktigare och de allt fler betalväggarna gör att information allt oftare kostar pengar. För att inte tala om bloggdjungeln. Enbart i Sverige finns det 1,6 miljoner bloggar. Men om Nisse bloggar om företaget X urusla service, är det verkligen intressant för X?

– Oftast inte. Men om Nisses blogg har många läsare och påståendet lyfts fram i kommentarsfältet och blir omdiskuterat i andra sociala medier bör företaget känna till detta. 

Informationsexplosionen ställer också högre krav på kunderna. Det gäller att veta exakt vad man söker. Om till exempel Skanska skulle beställa bevakning av ”byggmaterial” skulle man sannolikt få en rapport på åtskilliga hundra sidor varenda dag.

TEXT: ANDER WIKBERG

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Kim Lindgren
Kim Lindgren

Projektledare
073 347 09 93
kim.lindgren@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode