Menu
Nyhet

Utökad information i Infotorg

Bisnodes webbportal InfoTorg växer snabbt genom nyheter och utökad information. Vi är glada att kunna presentera ett antal nya funktioner i tjänsten som ger dig som användare ett bättre arbetsverktyg. Det gör din arbetsvardag lättare.

Nytt utseende

Utseendet i tjänsterna Företag, Person och Fordon har moderniserats. Förändringen innebär att tjänsterna har fått ett modernare utseende, tydligare rubriker, förbättrade söksidor och att det är luftigare i träfflistor och i filtreringen. Vi har också ändrat i innehållsförteckningarna vilket medför att viktig information ligger närmare till hands i ditt arbete. 

Nyheter i Infotorg företag

Nu får du tillgång till Svenskt TillväxtIndex, STI, en klassificering av ett företags ekonomiska prestationer så du enkelt kan se ett företags tillväxtpotential. Det har även blivit lättare att granska ett företag då möjliga varningstecken dyker upp redan i grundbilden. Läs mer om de nya funktionerna nedan.

Svenskt TillväxtIndex - ett ekonomiskt prestationsmått i InfoTorg
Nu kan du direkt i InfoTorg Företag, via länken "Tillväxt och prognos", se om ett företag presterar bättre än andra jämförbara företag och hur företagets tillväxtprognos ser ut 12 månader framåt. Svenskt TillväxtIndex, STI, är ett ekonomiskt prestationsmått och betygssätter svenska företag i betyget 1-5. Det är en sammanvägd bedömning som visar upp tillväxt, vinst, avkastning, kapitalstruktur och finansiering. STI är relativt och mäter företaget i jämförelse med andra företag som har liknande verksamhet och storlek. Ett högt värde på STI visar med andra ord att ett företag är framgångsrikt.

Utökad information i grundbilden
Genom en enkel sökning i InfoTorg Företag ser du nu direkt i grundbilden om företaget har en revisorskommentar, vilken bokslutsperiod det gäller och vad kommentaren består i. Informationen visas direkt, något som även går att se på sidan Nyckeltal i innehållsförteckningen. Den här funktionen har snabbt blivit banktjänstemännens favorit.

Har företaget skickat ut bluff-faktura?
Sedan flera år används Svensk varningsinfos varningslista inom Bisnode. Nu visas informationen även i InfoTorg Företag. Då flaggas det redan i grundbilden om företaget förekommer på Svensk varningsinfos lista över företag som har skickat så kallade bluff-fakturor. Listan uppdateras dagligen och vi visar det datum från och med när InfoTorg Företag första gången fick information om att företaget finns med på listan.

Läs mer om InfoTorg Företag här  >>

Nyheter i InfoTorg person

I InfoTorgs webbtjänst Person kontrollerar du enkelt folkbokförda personer i Sverige och deras uppgifter av olika slag. Du kan till exempel snabbt verifiera var en person är folkbokförd och om han bor tillsammans med någon. Du kan se om personen äger en fastighet, äger ett fordon eller har koppling till ett företag. Och mycket mer.

Hushållsbild - vilka personer ingår i hushållet 
Infotorg Person har lanserat ett antal nyheter som gör det enklare att få en överblick på vilka relationer som en person har. Beroende på vilken behörighetsnivå din bransch, organisation eller myndighet har så får du tillgång till olika delmängder information.

Alla Infotorgs användare har tillgång till Hushållsbild som visar den person man har sökt på samt de personer som antingen är folkbokförda på samma adress som den sökta personen eller har den sökta personens folkbokföringsadress som särskild postadress.

Relationsbild – vilka relationer har personen
För dig som arbetar inom myndighet och har tillgång till relations- och vårdnadshavare i SPAR eller har tillgång till Navet, finns nu bilden Relationsbild. Relationsbild innebär för dig att InfoTorg Person blir ett kraftfullt verktyg då du kan se en persons historiska och nuvarande relationer och vårdnadshavare.  

Arbetar du inom bank- eller försäkringssektorn kan du se nuvarande make/maka samt före detta make/maka. Du kan även se vårdnadshavare. Allt med datumangivelser. 
Du sparar tid och höjer kvaliteten på dina beslut då du ser alla uppgifter i en och samma vy.

Förbättrade möjligheter att kontrollera fordon
En ytterligare viktig förbättring för dig som är intresserad av en persons fordonsinnehav är att du även kan se vilka fordon som finns registrerade på en adress. Det kan ge dig en viktig indikation att utvidga din undersökning. 

Läs mer om InfoTorg Person här  >>

Nyheter i Infotorg Fordon

InfoTorg Fordon har genomgått ett omfattande förbättringsarbete, där vi jobbat med både utseende och nya funktioner som gör ditt arbete med fordonshantering ännu enklare. Till exempel genom att kontrollera fordonshistorik, värdera fordon, kontrollera fordon ett företag äger och prenumerera på ägarförändringar.

Kontrollera fordonshistorik via CARFAX
CARFAX samlar in och tillhandahåller fordonsinformation från 18 länder i Europa och Nordamerika. CARFAX-rapporten ger dig ett bra underlag för att göra bra affärer, undvika bedrägerier och minimera risken att handla med fordon som har brister.

Värdera fordon via Bilpriser.se
Nu kan du göra en fordonsvärdering via den ledande aktören Bilpriser.se. Med några knapptryckningar får du fram in- och utpris samt ett uppskattat framtida värde.

Kontrollera vilka fordon ett företag äger och brukar
Den nya registeruppdateringstjänsten gör att du snabbt och enkelt kan hämta detaljerad information om vilka fordon ett företag äger och brukar. Här finns information om filialer, underliggande bolag samt detaljerad kredit- och leasinginformation. Allt levereras i en Excelfil som du enkelt kan arbeta vidare med eller importera i ditt affärssystem.

Prenumerera på registerförändringar
Har du många fordon att hålla ordning på? I så fall är vår nya aviseringstjänst en bra hjälp i arbetet. Med hjälp av den får du automatiskt vecko- eller månadsvis information rörande registerförändringar för de fordon du ”bevakar”. Besiktningsdatum- och utfall samt fordonsstatus och ägarförhållanden är exempel på information som du kan få automatiska aviseringar på.

Läs mer om InfoTorg Fordon här  >>

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Alf Johnson
Alf Johnson

Kontaktperson

alf.johnson@bisnode.com

Erica Olivius
Erica Olivius

Produktchef
073 335 86 02
erica.olivius@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode