Menu
Nyheter från Bisnode

Minska dina risker med fingerfärdig affärsinformation

Hur många IT-företag på Södermalm har 10-19 anställda och vilka är deras kontaktpersoner? Hur får jag tag på närmsta hantverkare i Linköping som har F-skattesedel? Vilka bilhandlare finns i Växjö och hur ser deras ekonomi ut? Har kunden jag ska besöka ett skuldsaldo? Vilka sitter i styrelsen för HR-konsulten jag tänker anlita i Göteborg?

Det traditionella sättet att söka företagsinformation är att ange ett företagsnamn eller ett organisationsnummer och få en träff. Men vad gör du om du inte vet exakt vad du letar efter, utan bara inom vilket geografiskt område du vill hitta dina svar?

Nu behöver du inte längre vara expert på komplicerat urvalssök för att hitta företagsinformation i ditt närområde. Nya iPad-appen Bisnode Karta låter polygonsökning rita om landskapet för affärsinformationssökningar genom att koordinatsätta Sveriges alla adresser. Sträck ut fingret, markera ett område på kartan och – vips – har du en lista över intressanta fakta som kan hjälpa dig att göra bättre affärer.

iPad-appen kombinerar ny teknik i form av polygon sökmetod med styrkan i den samlade Bisnode-koncernens marknads-, kredit- och affärsinformation.

”Att använda kartfunktionen för att få fram affärsinformation är unikt. Att dessutom göra det via ett polygonbaserat söksätt gör sökningarna snabba, intuitiva och interaktiva, vilket är framtidens sätt att hitta information”, säger Pontus Holmberg, Affärsutvecklare hos Bisnode.

Karin Werner är kundansvarig på Apegroup, som varit med i utvecklingsarbetet. Hon menar att det stora med appen är att den tillåter dig att göra sökningar som kan vara svåra att definiera i text och dessutom presenterar sökresultatet på ett användarvänligt sätt.

“Ta till exempel en bank, som ofta har sina kunder ordnade enligt ”kyrktornsprincipen”. Genom att dra fingret på kartan kan banken lätt ringa in potentiella kunder i ett specifikt område. Du kan till och med dra ett streck längs med en gata och få fram bara de företag som finns där”, säger hon.

Helt nytt med appen är att den även tillåter dig som inte har ett InfoTorg-konto att göra styckeköp av vissa produkter som till exempel registreringsbevis, företagsrapporter och styrelsekontroll.

I appen använder du urvalsprinciperna omsättning, antal anställda, bolagsform, län/kommun och bransch. Grundinformationen är gratis och utöver den kan du betala styckpris för styrelsekontroll, ekonomirapport eller registreringsbevis. Som inloggad InfoTorg-kund kan du dessutom se andra informationsslag som du har behörighet till, t ex kontaktpersoner, koncerntillhörighet, betalningsanmärkningar, kreditrating och firmatecknare.

”Lättåtkomligt och användarvänligt är ledord för vår bransch just nu. Ett modernt sätt att arbeta med information ska vara roligt och upplevelsebaserat, men samtidigt också leverera ett tydligt värde. Därför arbetar vi hårt med nya tekniker för att våra kunder till exempel ska kunna göra avancerade sökningar på ett enkelt sätt”, säger Björn-Erik Karlsson, Regionchef Norden hos Bisnode.

SÅ FUNGERAR BISNODE KARTA

 • Polygonbaserad sökning
 • Sveriges ledande koordinatsatta adressdatabas – för högsta träffsäkerhet vid sökningar
 • Kartsök gör en avancerad urvalssökning enkel och intuitiv
 • GPS-funktionen ger möjlighet till lokal företagsinformation där du befinner dig just nu
 • Inga krav på abonnemang eller uppstartskostnader för att få access till informationen. Betala enkelt via in-appköp för exakt den information du behöver
 • Kostnadsfria smakprov på kontaktuppgifter till företag i din ritade yta

DETTA KAN DU GÖRA I BISNODE KARTA

 • Verifiera och kontrollera potentiella kunder, samarbetspartners, leverantörer, framtida arbetsgivare etc.
 • Ha koll på dina lokala konkurrenter
 • Hitta kontaktuppgifter
 • Söka efter leverantörer och samhällsservice, t ex konsulter, hantverkare, bilhandlare och apotek/sjukvård i det geografiska område som du befinner dig i
 • Kostnadsfria smakprov på kontaktuppgifter till företag i din ritade yta
 • GPS-funktionen ger möjlighet till lokal företagsinformation där du befinner dig just nu

Ladda ner appen

Du kan ladda ner appen Bisnode Karta här >>>

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Pontus Holmberg
Pontus Holmberg

Affärsutvecklare
+ 46 73 345 68 12
pontus.holmberg@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode