Menu
Meg Tivéus, styrelseproffs:

"Att jobba är ett sätt att leva, det finns ingen anledning att sluta"

Meg Tivéus har tappat tålamodet. Förr var hon motståndare till att kvotera kvinnor till chefsposter och styrelser. Det är hon inte längre.

– Jag är förundrad över hur långsamt utvecklingen går. Egentligen är inte kvinnor i styrelserna det viktiga utan att kvinnor får komma in i ledningsgrupper. Jag tror att det krävs lagstiftning eller något annat traumatiskt för att uppnå ett mer jämställt näringsliv, säger hon.
Hon tycker sig se en ny kvinnofälla: att kvinnor skaffar barn allt senare för att hinna få karriären på banan först.

– Barnen blir ett större hinder när man kommit långt i karriären än när man är 25. Det är lite feltänkt det där.

Men Meg Tivéus är också stolt. Stolt över en framgångsrik karriär med tunga chefsposter på företag som Svenska Spel, Posten och Holmen. Och stolt för att hon har förstått att hon av många yngre kvinnor har setts som en viktig förebild. Tivéus är i dag över 70 år, har ordförandeposter i sex styrelser och är ledamot i många fler. Hon är mentor åt många unga talanger genom olika nätverk. Frågan om varför hon fortfarande jobbar verkar hon knappt förstå.
– Att jobba är ett sätt att leva, det finns ingen anledning att sluta.

 

I huvudet på Meg: 

Möten
Den värsta perioden med bolagsstämmor är över så nu hinner jag äntligen ha möten med människor inom bolagen jag ärengagerad i.

Pajer
Jag har tjejhelg på Gotland den här helgen och sedan firar vi min sambos födelsedag så det blir mycket matlagning nu. Pajer är bra att frysa in.

Åsa Larsson
Jag har hamnat i deckarträsket. Läser just nu Till offer åt Molok av Åsa Larsson.

Golf
Som medlem i Slite GK funderar jag på om jag ska ta upp golfandet igen eller inte.

Naturen
Den här perioden är det så fantastiskt att komma ut på stränderna på Gotland och se alla fåglar som bygger bon, speciellt på halvön Asunden.

Text: Peter Hammarbäck
Foto: Alexander Pihl

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode