Menu
Listan

Så satsar du utomlands

Här är fem uppvärmningsövningar som kan mjuka upp ditt företag mot en internationell satsning.

Importera

Många företag upplever att de har svårt att upptäcka möjligheter på internationella marknader och saknar kompetens om internationellt affärsliv. Den internationella erfarenheten och kompetensen inom ditt företag höjs om ni börjar importera – som ett steg på vägen mot export.

Nätverka

Almi och andra aktörer anordnar träffar och nätverk för företag som kan utbyta erfaren-heter – exempelvis kring att göra affärer i utlandet.

Utbilda er

Upplevd kompetensbrist hos det egna företaget är en stor tröskel som hindrar svenska företag från att satsa på utlandet. Utvärdera det: Vilken kompetens är det i så fall ni saknar?Satsa på relevant utbildning och kompetenshöjning för medarbetarna.

Ta in en student

Bjud in utländska studenter och samarbeta med relevanta universitet. Anställ personer med olika bakgrund, erfarenheter och ursprung. Ett smart sätt att få in internationell kompetens i företaget.

Gå på mässor

Internationella mässor är utmärkta för nätverkande och för att öka kompetensen om en viss marknad. Dessutom får man ofta gratis godis och pennor.

Text: Peter Hammarbäck   Foto: Colourbox

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode