Menu
Kredithantering

5 smarta knep för att få betalt snabbare

Småföretagaren drabbas hårdast när kunderna drar ut på betalningarna. Ett resultat av sena eller till och med uteblivna betalningar är brist på likviditet, som på sikt kan hindra ditt företag att utvecklas. Att kontinuerligt följa dina kunders soliditet är ett tips i kampen med kunder som inte respekterar dina betalningsvillkor. Här är några fler knep som kan hjälpa dig att få betalt i tid.

1. KOLLA UPP VEM DU GÖR AFFÄRER MED

Innan ditt företag gör ett jobb för en ny kund, bör du alltid ta kreditupplysning för att försäkra dig om att du inte har att göra med en dålig betalare. Försök att alltid ha en blandning av kunder från olika branscher. Genom en kreditupplysning får du reda på eventuella betalningsanmärkningar, pågående mål och information om en persons eller ett företags ekonomiska situation.

2. UPPLYS OM BETALNINGSVILLKOREN TIDIGT

Informera kunden tidigt om företagets betalningsvillkor. Normalt har du med betalningsvillkoren, det vill säga när fakturan ska vara betald, i offerten, orderbekräftelsen eller liknande. Genom att vara tydlig sätter du press på kunden att betala i tid. Om din kund ändå har synpunkter på dina betalningsvillkor, försök hitta villkor som passar er båda.

3. SKRIV TYDLIGA FAKTUROR

Ange tydligt ditt företags betalningsvillkor med bankgiro- eller plusgironummer. Fakturan ska innehålla det specifika datum när fakturan förfaller till betalning och eventuell rabatt vid tidig betalning – för att uppmuntra snabb betalning. Fakturan ska också ha ett fakturanummer, liksom det datum då fakturan ställs ut. Exempel på andra viktiga ingredienser på fakturan är momssatsen och varornas eller tjänsternas omfattning och art.

4. SKICKA SNABBT PÅMINNELSEFAKTURA

Vänta aldrig med att agera för att få betalt. Fakturera varor och tjänster så fort som möjligt. Skicka en påminnelse så snart en faktura har förfallit till betalning. Det är viktigt att markera att du har koll på att du inte fått betalt. Tänk på att påminnelsen ska vara vänlig men formellt formulerad.

5. RING OCH PÅMINN

Hjälper det inte med en påminnelsefaktura så ring kunden och fråga varför du inte fått betalt. Försök behålla en bra kundrelation trots att betalningen dröjer. Fråga alltid om anledningen till förseningen och få ett löfte om när pengarna sätts in på kontot. Följ alltid upp om betalningen inte kommer på utlovat datum.

KÄLLOR: Företagarna, Grant Thornton, Skatteverket. | TEXT: Camilla Littorin

Tidningen Biz

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode