Menu
Ledare: Björn-Erik Karlsson

Björn-Erik Karlsson, Nordenchef på Bisnode har koll på beslutstrender.

Förmodligen är du liksom jag en beslutsfattare som ständigt umgås med frågeställningar som söker sina svar. Problemställningar i verksamheten där vi behöver fatta beslut och agera. Frågor som följer oss, ja, ibland till och med förföljer oss till dess att vi hittat de rätta svaren och kan komma vidare.

Det är just dig som beslutsfattare vi tillägnar vårt nya magasin. För vi på Bisnode är passionerade problemlösare, vi fullkomligen älskar att hjälpa våra kunder att fatta smarta beslut – för vi vet att de leder till action och för verksamheter framåt.

Just nu händer det mycket på Bisnode. Vi samlar mer än 600 års erfarenhet av beslutsstöd under ett varumärke. Med det vill vi ge dig tillgång till vår samlade expertis och kort och gott bli ännu bättre på att underlätta för dig att fatta smarta beslut. Det var under planeringen av den förändringen som idén bakom magasinet tog form. Förhoppningsvis kommer du i innehållet finna både små korn av nyttig kunskap och relevanta artiklar som leder till nya insikter. Med magasinet Brains hoppas vi både inspirera och engagera dig i ditt beslutsfattande.

Trevlig läsning!

Björn-Erik Karlsson

1. 

Ta gärna en titt på ”Beslutshandboken”av Mikael Krogerus & Roman Tschäppeler. Boken beskriver 50 kända och mindre kända modeller för beslutsfattande. Här hittade jag själv mycket användbart både i jobbet och privat.

2. 

Temat i detta nummer är Big data och möjligheterna snabbväxande datamängder ger. Visste du att om du staplar CD-skivor ovanpå varandra tills du når den nuvarande globala lagringskapaciteten för digital information – ca 295 exabyte– skulle stapeln nå 80 000km bortom månen? Tanken svindlar.

3. 

Ibland kan jag som beslutsfattare känna att jag inte gör annat än just fattar beslut. Forskning visar att vi fattar i genomsnitt 35 000 beslut dagligen. Då är det viktigt att vi hittar våra egna knep föratt snabbt klara de enkla besluten och fullt ut kunna fokusera på de stora och avgörande frågorna.

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode