Menu
Ledare - Per Adolfsson, Sverigechef på Bisnode

Skaffa dig kunskap om hjärnan

Du som får tidningen Brains fattar varje dag ett flertal beslut som påverkar både dig själv och din omvärld. Men i vilken utsträckning använder du dig av korrekt tolkad information, och hur mycket påverkas du av känslor?

I detta nummer försöker vi att förklara hur hjärnan fungerar och hur kunskapen om detta kraftpaket kan göra dig till en bättre ledare. Genom att lära sig hur beslutsfattande fungerar, och hur din hjärna vill ta genvägar för att undvika obehag kan du göra mer korrekta analyser och agera på både magkänsla och adekvat information. En spännande ledare som har koll på hjärnan är Britta Wallgren, vd för Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm. Läs om hennes utmaningar och ledarskaps- tankar. Med dessa ord önskar jag dig god läsning och en bra start på 2016!

Trevlig läsning!

Per Adolfsson, Sverigechef Bisnode

TRE TIPS DU INTE VILL MISSA

 MAKING A MURDERER Netflix hyllade dokumentärserie Making a Murderer är ett nervkittlande exempel på hur människor låter hjärnans automatiska impulser presentera ”sanningar” i stället för att granska alla tillgängliga fakta.

 NEUROLEDARSKAP Katarina Gospics nya bok om neuroledarskap är en pedagogisk redogörelse med enkla och konkreta tips på hur vi kan bli bättre ledare.

 THE POWER OF INTROVERTS Susan Cains hyllade TED Talk om de introvertas betydelse i en kultur där social kompetens och att vara utåtriktad betyder allt.

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode