Menu
Experten tipsar

Kom igång med din webbshop

Funderat på att starta en webbshop? Då kan den här lathunden från Bisnodes e-handelsexperter vara knuffen som får dig att komma i gång.

Det är en hisnande tanke. Som småföretagare kan du skapa en webbshop som ger kunden samma känsla som de etablerade företagens proffsiga butiker. Vägen dit handlar om att testa, finjustera och tänka om. Också de enklare e-handelsplattformarna har många olika funktioner och designlösningar. 

– Lägg tid på att prova dig fram. En till synes liten grej som var köpknappen ska placeras är viktigt för resultatet, säger Ulf Persson som är produktchef på Bisnode. Ett enkelt sätt att få input är att kontakta några kunder. Det finns också gratis undersökningsverktyg, tipsar Ulf. I sitt arbete med att utveckla olika e-tjänstlösningar åt företag pratar han ofta om ”release early-release often”.

– Fastna inte i att allt måste vara hundra procent klart när du lanserar, då blir du aldrig färdig. De sista 20 procenten tar ofta lika lång tid som de första 80.

Kom i gång-tips:

 

Research
Innan du startar – gör research. Hur ser marknaden ut? Är kunderna priskänsliga? Till din hjälp finns flera gratistjänster, däribland: 

Visualping.io: Bevaka konkurrenternas hemsidor för att se hur de jobbar.
Dmurval.com: Hitta din målgrupp inom B2B med hjälp av skräddarsydda urval.
Google.com/trends: Listar söktrender på Google. Det hjälper dig bland annat att förutspå vilka besökare du kan förvänta dig och hur många av dem som kommer köpa.

Välj plattform
När researchen är klar är det dags att välja e-handelsplattform. Hur mycket pengar vill du lägga på din webbshop? Som ett litet företag funkar standardlösningarna. De är billiga och vissa kan du prova gratis. Vilken e-plattform som passar bäst varierar. Bland de vanligaste just nu är Shopify, Bigcommerce och Magento. 

Användaranpassa
Responsiv design är ett uttryck att lägga på minnet. Det innebär att webbshoppen är användarvänlig oavsett vilken skärm kunden surfar på. Ett måste när du väljer e-plattform!

Hitta dina prospects
Lär känna din målgrupp i detalj. Ha hellre några få riktigt bra prospects än många halvbra. Om du redan har ett kundregister kan du leta efter prospects som har samma egenskaper som dina bästa kunder. Börjar du från scratch kan du ta hjälp av tjänster som dmurval.se och Bisnode Kollektion. Med hjälp av Kollektion kan din målgrupp definieras in i detalj utifrån personlighetstyp, livsfas och köpbeteende. Det går exempelvis att hitta alla singlar, hushåll som har ökat sin köpkraft de senaste åren eller ägare av ett specifikt bilmärke. 

Fixa besökarna 
Du kan ha världens bästa sajt men utan besökare ger den inga intäkter. Att synas i sociala medier är en grundregel. Skaffa Facebook, Instagram, Twitter och Linkedin, och prova dig fram till vad som funkar för dig. Om kunderna ska hitta dig via Google krävs det att din sajt är sökmotoroptimerad. Ett annat sätt är att få in betald trafik. Experimentera med att annonsera på olika sökord. Du betalar oftast per klick och väljer maxkostnad per dag, vecka eller månad. Följ trafiken till din hemsida med hjälp av ett mätverktyg. Google Analytics och Clicky är gratis.

Kom och köp!
Kunden måste ju kunna betala – och det ska vara säkert och smidigt. Inom B2C är kort och faktura självklarheter medan fakturan är vanligast inom B2B. De flesta e-plattformarna samarbetar med betaltjänster som enkelt kan kopplas ihop med din webbshop.

Läs även: 

Vilken betallösning passar bäst för din webbshop? »

Tidningen Biz

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode