Menu
Kreditskolan

Klä dig kreditvärdigt

Ett företag kan vinna mycket på att visa upp sitt kreditbetyg både för potentiella och befintliga kunder. Med Bisnodes hjälp är det lätt gjort, även för det lilla företaget med begränsad marknadsföringsbudget.

KreditvärdigBISNODES KREDITBETYG kan kortfattat beskrivas som en expertmodell som hjälper företag att undvika kreditförluster när de gör affärer med andra. När du vet vilken kreditvärdighet din tilltänkta kund har är det lättare att ge rätt betalningsvillkor, rabatter etcetera. På så sätt kan du ge de bästa villkoren till dem som förtjänar det mest och skapa förutsättningar för att de lönsamma kunderna blir lojala.

Kvalitetsstämpel

För ett företag innebär det en kvalitetsstämpel att kunna visa upp ett högt kreditbetyg. Därför är det smart att använda sig av sitt betyg i sin marknadsföring. Det får både nya och befintliga kunder att känna sig trygga när de ska göra affärer med dig.

– Bisnodes kreditbetygssymbol är välkänd. Även om inte alla känner till alla detaljer om hur man uppnår det högsta kreditvärdighetsbetyget, kopplar de flesta snabbt ihop den med något som är tryggt och bra. Det är en trygghetssymbol som kunderna enkelt känner igen och förstår, vilket ger den som använder symbolen i sin marknadsföring fördelar gentemot konkurrenterna, till exempel vid en upphandling, säger Petra Torenbacke, gruppledare på Bisnodes kundsupport. Hon och hennes kollegor arbetar med att hjälpa kunder som vill använda kreditbetygssymbolen och ser till att de snabbt kommer i gång.

– Många av våra kunder är mindre och medelstora företag. Alla har inte så stor erfarenhet av marknadsföring och då finns vi där som stöd. Vi kan hjälpa till med alla slags frågor – om allt från hur man loggar in för att få tillgång till materialet till hur man skapar en bild som passar som e-postsignatur.

Marknadsför ditt kreditbetyg i olika kanaler 

Som Petra Torenbacke nämnde är e-postsignaturen ett vanligt sätt att berätta för omvärlden vilket kreditbetyg företaget har. Men det finns många andra marknadsföringskanaler som är lämpliga att använda. Till exempel som klistermärke på bilen, tryckt på kaffemuggen eller arbetskläderna, på visitkort eller roll-up på mässan, i skyltfönster, på alla dokumentmallar, fakturor och offerter.

Citat

– Det absolut vanligaste är att man har loggan på sin webbplats och många skriver även några rader om vad symbolen innebär och vad som krävs för att få ett visst betyg. Man kan också använda det i kataloger och reklamutskick, för att ge kunderna en trygg känsla av vem de är på väg att göra affärer med. I takt med att allt fler företag finns på Facebook, blir även det ett ställe där man med fördel kan visa upp sin kreditrating och med hjälp av ett nålat inlägg ser man till att den informationen alltid ligger högst upp när en besökare går in på sidan. Petra Torenbacke tipsar också om att Bisnode, förutom sin egna sajt Rating.se, har samarbete med Hitta.se. Där kan man som företag öka sin synlighet genom att även kreditbetyget visas när någon söker på företaget.

– Bara fantasin sätter gränser för var du kan ha symbolen. Jag vet en kund som placerade den på sidan av en stor container och en annan som firade sitt AAA-betyg med en specialgjord tårta med loggan på toppen.

Bild: Shutterstock

Läs även

Guiden till trygga affärer »
Så säkrar du kundens betalningsförmåga » 

Tidningen Biz

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Camilla Sandin
Camilla Sandin

Kontaktperson
08 519 013 50
camilla.sandin@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode