Menu
#BisnodeHelps

Nu startar insamlingen Bisnode Helps

Just nu pågår en flyktingkatastrof av gigantiska proportioner och läget i flyktinglägren runt Medelhavet är akut. Vi är många som vill hjälpa de medmänniskor som förlorat allt, därför har nu Bisnode tillsammans med Röda korset startat insamlingen #BisnodeHelps.

#BisnodeHelpsInsamlingen görs i samarbete med Röda korset och pengarna går till flyktinginsatser vid medelhavet. Bisnode matchar de pengar som skänks av anställda så att det blir dubbel effekt. Men insamlingen är givetvis öppen för vem som helst. Vi uppmanar alla att vara med och hjälpa!

Så kan du bidra till Bisnodes insamling

Swisha ett valfritt belopp till Bisnode Sverige på: 123 0429 886

Du kan även visa ditt stöd genom att dela den här sidan i sociala medier och då använda hashtagen #BisnodeHelpsTweeta detta >>

FlyktingkatastrofenOm Röda korsets arbete

Röda korset är en av världens största katastroforganisationer och består av miljontals frivilliga som bestämt sig för att hjälpa andra människor. De finns på plats över hela världen och där hjälpen behövs som mest. I det krigsdrabbade Syrien, för flyktingar i Libanon och vid stränderna i Grekland och Italien för dem som flytt över Medelhavet. De finns dessutom på plats vid gränsen mellan Ungern och Serbien samt på asylboenden här i Sverige.

Det här gör Röda korset just nu

  • Delar ut akut nödhjälp som mat, vatten, kläder, hygienpaket, sovsäckar, madrasser och babypaket.
  • Erbjuder första hjälpen, sjukvård och medmänskligt stöd.
  • Ger människor tak över huvudet.
  • Återförenar familjer.

 Läs mer om Röda korsets hjälparbete här >>

Uppmuntrar volontärarbete

För ett långsiktigt engagemang vill Bisnode även motivera alla medarbetare att ägna sig åt volontärarbete genom att på olika sätt stötta nyanlända som fått asyl så att de lättare kommer in i samhället. Vi kommer samarbeta med några olika aktörer, varav Röda korset kommer vara en.

Bisnode erbjuder de medarbetare som engagerar sig som volontärer hos våra partners under minst 16 timmar per år, att använda hälften av de timmarna under arbetstid. Detta innebär en potential på över 10 000 volontärtimmar under ett år.

Läs även:

137 450 kr insamlat till #BisnodeHelps »

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Lena Gummesson
Lena Gummesson

Kontaktperson
+46 70 842 28 40
lena.gummesson@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode