Menu
Experten tipsar

InfoTorg hjälper dig att sålla bort oseriösa företag

Oseriösa affärspartners kan vara dödsstöten för en mindre verksamhet. Att sitta på rätt affärsinformation väger med andra ord tungt. Erika Olivius, produktansvarig på Bisnode, berättar varför söktjänsten Infotorg har marknadens skarpaste beslutsunderlag för företagare.

Vad är InfoTorg?

InfoTorg är en informationstjänst som funnits sedan 1970-talet. Den samlar all officiell myndighetsinformation på ett ställe och används av de flesta storföretag, förvaltningar och myndigheter. Med sekundsnabba sökningar får användaren tillgång till fakta om alla personer, företag, fordon, fastigheter och juridiska händelser i Sverige. Allt som är av betydelse för att fatta rätt beslut i affärsprocessen.

InfoTorg - all information på ett ställe Varför är det viktigt att ha rätt affärsinformation?

– För företagare med mindre verksamheter kan det vara katastrofalt att göra affärer med fel företag. Genom att exempelvis undersöka en ny underleverantör i vår företagsinformation minskar riskerna för förluster avsevärt. Med några snabba sökningar kan man exempelvis se företagets ekonomiska status, om årsredovisningen lämnats in i tid, var företaget är registrerat och vilka som ingår i styrelsen. Det går också att följa företagen och styrelsemedlemmarna bakåt i tiden. Har de exempelvis några konkurser bakom sig?

Läs mer: Så enkelt kollar du upp ett företag i Infotorg »

Vilka är de största fördelarna med InfoTorg?

– De snabba sökningarna som sparar tid, de säkra källorna och historiken. Vi gallrar inte, istället går det att följa personer och företag långt tillbaka i tiden. Av det skälet är Infotorg ett bra komplement till exempelvis kreditupplysningstjänster. Infotorg visar fler källor och mer historisk information. Det ger en helhetsbild av företaget och funktionärerna. En annan fördel är att man får koll på den officiella bilden av den egna verksamheten och kan ta ut sitt eget registreringsbevis. Infotorg undanhåller ingen information för småföretagarna. De får tillgång till samma information som myndigheter, banker och andra storkunder.

Vad kostar det?

– Vi har en låg fast månadsavgift. Utöver det betalar användarna bara för den information de hämtar hem.

Hur skiljer sig InfoTorg från kostnadsfria informationstjänster?

– En stor skillnad är att vår information kommer från säkra förstahandskällor. Vi har en unik bredd av källor och nästan all information uppdateras i realtid. Jag brukar säga att Infotorg samlar allt på samma ställe och det stämmer faktiskt bra. Problemet för många företagare är att de saknar tiden eller verktygen för att få relevant information. Då känns det roligt att kunna presentera en lösning som passar dem. 

Läs även:

Infotorg – all information på ett ställe »
Nu finns supernyckeltalet Svenskt TillväxtIndex i Infotorg »
Kreditexperten tipsar: Så säkrar du kundens betalningsförmåga »

Biz - en handbok för småföretagare

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Erica Olivius
Erica Olivius

Produktchef
073 335 86 02
erica.olivius@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode