Menu
InfoTorg Juridik

Välkommen till Sveriges största kunskapskälla för jurister

49 av 50 stora svenska advokatbyråer är kunder, domstolarna och regeringskansliet likaså. Bisnodes webbtjänst Infotorg Juridik är landets största kunskapskälla för dig som arbetar med juridiska frågor. I Infotorg samlas information från över 200 källor och är landets största kunskapskälla för dig som jurist.

InfoTorg underlättar vardagen för jurister

Alla jurister behöver lite hjälp ibland. Visst kan man googla efter lagtexter i SFS, söka igenom regeringens webb efter utredningar och lagförslag eller hitta en befattningshavare eller en årsredovisning på nätet. Men att få hela bilden klar för sig är ofta svårare. Därför finns InfoTorg. Portalen samlar flera tjänster som är framtagna för att underlätta vardagen för jurister – och det börjar med Sveriges populäraste nyhetstjänst Mitt i juridiken.

– Mitt i juridiken är som Dagens Industri fast för jurister. Här arbetar fem journalister, som alla är utbildade jurister, med att rapportera om det senaste inom juridikens värld. Vi intervjuar domare och jurister, kommenterar lagförslag, domar och mycket mer. Sammanlagt publicerar vi mer än 20 artiklar varje dag, säger Linda Bernbo som är redaktionschef på InfoTorg Juridik.

 

Rättsbanken uppdateras ständigt

Det är dock inte bara nyheter som efterfrågas. I den klassiska Rättsbanken, som många känner igen från juristlinjen, kan man söka bland domar, lagtexter, utredningar och mycket mer – ändå tillbaka till 1900-talets början. De 30 databaserna uppdateras ständigt med ny relevant information.

– All information är indexerad och taggad för att man ska kunna hitta det man söker. Söker du till exempel på ”mögel i fastighet” så får du fram allt som hör det området till.

Rättsbanken är dessutom indexerad kronologiskt, vilket innebär att du kan hitta det senaste som sagts men också följa ett område bakåt i tiden.

Till exempel kan man följa en lagtext och hur den har förändrats genom åren. Hela tiden har du tillgång till annan relevant information såsom offentliga utredningar, lagförslag och nyheter från nyhetstjänsten.

 

All information du behöver för välgrundade beslut

Juridisk information må vara centralt för de flesta jurister, men ofta behövs mer information för att kunna göra en bra bedömning. Därför innehåller InfoTorg också en omfattande och heltäckande företagsinformation – som används till att bedöma nya affärsrelationer eller som underlag till allt från uppköp och undersökningar till registervård och kreditkontroller.

– På så sätt är det en unik tjänst. Ingen annanstans samlas så mycket juridiskt och finansiellt beslutsunderlag på ett tillgängligt sätt. Vi ser det som ett kraftfullt arbetsverktyg där du enkelt kan hitta korrekt och relevant information – och därför ägna mer tid åt att dra rätt slutsatser.

 

JuridikInfoTorg underlättar vardagen för jurister 

Alla jurister behöver lite hjälp ibland. Visst kan man googla efter lagtexter i SFS, söka igenom regeringens webb efter utredningar och lagförslag eller hitta en befattningshavare eller en årsredovisning på nätet. Men att få hela bilden klar för sig är ofta svårare. Därför finns Infotorg. Portalen samlar flera tjänster som är framtagna för att underlätta vardagen för jurister – och det börjar med Sveriges populäraste nyhetstjänst Infotorg Juridik.

– Nyhetstjänsten Infotorg Juridik är som Dagens Industri fast för jurister. Här arbetar fem journalister, som alla är utbildade jurister, med att rapportera om det senaste inom juridikens värld. Vi intervjuar domare och jurister, kommenterar lagförslag, domar och mycket mer. Sammanlagt publicerar vi mer än 20 artiklar varje dag, säger Linda Bernbo som är redaktionschef på Infotorg Juridik. 

Rättsbanken uppdateras ständigt 

Det är dock inte bara nyheter som efterfrågas. I den klassiska Rättsbanken, som många känner igen från juristlinjen, kan man söka bland domar, lagtexter, utredningar och mycket mer – ända tillbaka till 1900-talets början. De 30 databaserna uppdateras ständigt med ny relevant information.

Om InfoTorg

– All information är indexerad och taggad för att man ska kunna hitta det man söker. Söker du till exempel på ”mögel i fastighet” så får du fram allt som hör det området till.

Rättsbanken är dessutom indexerad kronologiskt, vilket innebär att du kan hitta det senaste som sagts men också följa ett område bakåt i tiden. Till exempel kan man följa en lagtext och hur den har förändrats genom åren. Hela tiden har du tillgång till annan relevant information såsom offentliga utredningar, lagförslag och nyheter från nyhetstjänsten. 

All information du behöver för välgrundade beslut 

Juridisk information må vara centralt för de flesta jurister, men ofta behövs mer information för att kunna göra en bra bedömning. Därför innehåller Infotorg också bland annat omfattande och heltäckande företagsinformation – som används till att bedöma nya affärsrelationer eller som underlag till allt från uppköp och undersökningar till registervård och kreditkontroller.

– På så sätt är det en unik tjänst. Ingen annanstans samlas så mycket juridiskt och finansiellt beslutsunderlag på ett tillgängligt sätt. Vi ser det som ett kraftfullt arbetsverktyg där du enkelt kan hitta korrekt och relevant information – och därför ägna mer tid åt att dra rätt slutsatser.

Citat

Fler tjänster som ingår i Bisnodes tjänst InfoTorg

ettSom kund hos Bisnode får du inbjudningar till vår kostnadsfria juridiska utbildningsserie. Där bjuder man regelbundet in till frukostseminarier med olika juridiska experter för att belysa utvecklingen inom olika juridiska områden. 

TvåBisnodes utbildningsverksamhet Bisnodeakademin ger kunder och användare av Infotorg tillgång till ett brett kursutbud. På våra kostnadsfria kurser inom Infotorg Juridik lär våra experter ut hur man söker bäst i Rättsbanken och hur du kan effektivisera ditt arbete.

TreVarje dag skickar Infotorg Juridik också ut ett nyhetsbrev till mer än 15 000 prenumeranter med det viktigaste som har hänt inom olika juridiska områden. Här kan alla prenumeranter välja vilka områden som intresserar dem. – Jobbar man med trafikfrågor kan man välja att bara få de nyheterna. Man kan också välja att få de största generella nyheterna och sedan allt inom sina intresseområden, förklarar Linda Bernbo.

Läs även

Sveriges domstolar väljer Infotorg » 
Infotorg Juridik - Sveriges mest omfattande juridiska nyhetstjänst »
Gå en kurs i Infotorg Juridik hos Bisnodeakademin »

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Bli kund/beställ tjänst
Bli kund/beställ tjänst


08-555 681 20
information.se@bisnode.com

Linda Bernbo
Linda Bernbo

Product Manager
073 684 48 13
linda.bernbo@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode