Menu
I huvudet på

Susanna Campbell, vd på Ratos

”Att lyckas på en internationell marknad handlar mycket om att företaget har en tydlig vision och riktning.”

NÄTVERK Jag förbereder mig för en nätverksdag då vi träffar alla vd:ar och styrelseledamöteri våra bolag.

RAPPORTER, RAPPORTER, RAPPORTER … Med kvartalsrapporterpå ingång har jag fullt pådrag med detta just nu.

KOLLEGORNA Människorna jag arbetar med ger mig energi, både mina närmaste kollegor och alla duktiga medarbetare ute i våra bolag. De inspirerar och lär mig så mycket.

LÄSA I KAPP Är inne i en intensiv period där vi gör en strategisk genomgång av våra bolag och därför har jag en hel del inläsning att göra.

ALLA DESSA LISTOR Alla dessa kom-ihåglistor som kommer med vardagen: barnens läxor, träning, överdragsbyxor och vantar, köpa presenter till vänner som fått barn …

Hur lyckas man egentligen på en internationell marknad?

Som vd för private equity-konglomeratet Ratos har Susanna Campbell inblick i många företag.

– Världen är egentligen ganska liten och de flesta bolag brottas med samma problemställningar. Att lyckas på en internationell marknad handlar mycket om att företaget har en tydlig vision och riktning, säger hon.

– Dessutom blir det allt viktigare att vara snabbfotad, oavsett bransch. Att kunna tänka i olika scenarier även om man har en övergripande vision. För att lyckas med detta gäller det att få personalen att känna sig delaktig, att man är en del av den snabbrörliga världen snarare än att de känner sig hotade av de nya tiderna.

Att våga anamma nya saker är något hon själv är bra på. Susanna Campbell har gjort en del saker som andra skulle kunnat tveka inför, till exempel flytta till andra sidan jordklotet för jobb och kärlek. Eller att som småbarnsförälder tacka ja till ett krävande jobb som vd. I samband med att hon tillträdde den tjänsten för snart två år sedan utsågs hon även till Näringslivets mäktigaste kvinna av tidningen DI. I dag har den utmärkelsen fått en ny betydelse för henne.

– Jag har alltmer insett att det behövs kvinnliga förebilder. Min son, som var sju år när jag fick priset frågade mig: ”Vem blev vald till den mäktigaste mannen?”. Sådana listor gör vi ju inte … Det är synd att vi inte kommit längre, samtidigt har jag mött många människor som är glada för att jag visar att man vågar ta ett sådant jobb. Ett jobb som helt enkelt är fantastisk roligt! ■

Text: Gabriella Sköldenberg    Foto: Alexander Pihl

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode