Menu
I huvudet på

Lisa Lindström, vd på Doberman

Som vd för designbyrån Doberman har Lisa Lindström genom åren förvärvat en stor erfarenhet av hur man bäst skapar förutsättningar för kreativitet och hur man bäst tar hand om människors olika förmågor.

Lisa LindströmLisas chefsfilosofi

Hur skapar man en drömarbetsplats för sina medarbetare? Att peka med hela handen som chef fungerar inte, att ha stora öron är däremot användbart. Du ska skapa förutsättningar, inte visa vägen. Så kan man sammanfatta Lisa Lindströms chefsfilosofi.

Som vd för designbyrån Doberman har hon genom åren förvärvat en stor erfarenhet av hur man bäst skapar förutsättningar för kreativitet och hur man bäst tar hand om människors olika förmågor.


Introverta vs. extroverta personer

 – Du kan designa olika processer för att göra människor mer kreativa, men för att lyckas måste du först förstå vilka du jobbar med och hur deras läroprocess fungerar. Introverta personer behöver ofta kreativa processer med många pauser, så att de hinner tänka och reflektera själva, medan extroverta personer stimuleras av mer möten och teamsamarbeten, säger Lisa Lindström. 

Hon menar att den som leder ett möte måste vara utrustad med tre saker: förberedelse, musikalitet och tilltro.
 – Ha alltid en plan för mötet. Var musikalisk när du kliver in i rummet, checka av den stämning som råder och anpassa dig efter den samtidigt som du för med dig en stark tro på det du vill uppnå, avslutar Lisa Lindström.

Top of mind just nuInfo om Lisa


1. Pedagogik

Att fundera på pedagogik i alla dess former upptaren stor del av min tid – i allt från ledarskap, vilken skola vi ska välja för barnen till min roll som ordförande för Utbildningsradions styrelse.

2. Kattungar
Just nu tänker jag på de två kattungar, Disney och Sotis, vi precis fått hem.

3. Innovationsmetodik
Just nu funderar jag mycket på vilken innovationsmetodik som passar bäst för olika bolag, som är en del av det vi lär våra kunder.

4. Digital transformation
Den digitala utvecklingen föder helt nya beteenden och digital transformation handlar om hur alla bolag måste utveckla sig för att hänga med.

5. Att resa utan research
Vart ska nästa resa med familjen gå? Än så länge vet jag bara att jag vill att det ska vara varmt och kunna genomföras utan att det krävs för mycket research från min sida.

Text: Gabriella Sköldenberg. Foto: Alexander Pihl. 

Läs även:  

10 sätt att engagera dina medarbetare »
Goda relationer ger goda affärer »
Företagets kultur blir avgörande för talanger »

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode