Menu
I huvudet på Lars Pettersson

”Det här är helt rätt väg att gå”

Det vilar ett västerbottniskt lugn över Lars Pettersson, vd och koncernchef för Bisnode. Men under den lugna ytan finns det också en rejäl dos entusiasm inför den nya tid som företaget har tagit klivet in i.

– Världen förändras i en snabb takt i dag vilket gör att vi inte kan fortsätta i gamla hjulspår. Det är därför vi har tagit beslutet att bygga ”One Bisnode”, vilket innebär att 277 varumärken i 19 länder blir ett: Bisnode. Det är en förändring som kräver mod, men jag är alltid beredd att ta fajten för att göra det som är bäst för kunder och medarbetare. Vi har en stolt historia av att hantera affärsdata och jag tycker att det är väldigt spännande att få vara med om att föra den kunskapen in i framtiden.

Den globala trenden pekar mot att förmågan att hantera stora informationsmängder kommer att spela en allt viktigare roll i framtiden. Här ser Lars Pettersson att Bisnode kommer att kunna stå sig väl i konkurrensen.

– Nu blir vi en fullsorterad ”one-stop-shop” inom affärsinformation. Våra kunder har ett växande behov av information som de kan lita på, och genom den nya organisationen kan vi möta deras krav på ett helt nytt sätt. I stället för att verka genom en rad olika företag och varumärken som säljer de enskilda delar som kunderna efterfrågar, kan vi nu erbjuda en helhet och ha kraften att realisera deras önskemål med hjälp av 3 000 medarbetare. Det kommer att vara till stor fördel för våra kunder.

Så med norrländsk envishet och en grundmurad tro på sina medarbetares kapacitet arbetar han taktfast vidare för att Bisnode ska gå stärkt in i framtiden.

– Det är en sak att ta beslut och rita upp en ny organisation på en whiteboard – men besluten måste tåla vardagen också.Och med mer än tjugo års erfarenhet av vd-jobb känner jag mig trygg i känslan av att det här är helt rätt väg att gå.

Text: Gabriella Sköldenberg
Foto: Thron Ullberg

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode