Menu
I huvudet på

Jacob De Geer, vd på iZettle

Sen starten 2010 har betalningslösningen iZettle gjort succé. Läs om vad som rör sig i grundaren Jacob De Geers huvud inför lanseringen på den elfte marknaden.

Tankarna bakom iZettle

För några år sedan kom Jacob de Geers fru hem från en mässa och berättade att många egenföretagare som hon själv skulle ha kunnat sälja mycket mer om det bara funnits en enkel lösning för småföretagare att ta betalt med kort. Han började nysta i vilka betalningslösningar som fanns på marknaden och såg snart en nisch som låg oexploaterad. 2010 grundades betaltjänsten iZettle, en app och chipkortläsare som förvandlar en smartphone eller läsplatta till en kortterminal. I dag har företaget 190 anställda och finns i dagsläget på tio marknader.

Innan Jacob de Geer fyllde 35 år hade han redan startat tre företag – marknadsföringsföretaget Tradedoubler, mediebyrån Tre Kronor och videouthyrningssajten Ameibo – och sedan sålt dessa med god förtjänst. Hur länge han blir kvar på iZettle får tiden utvisa.
– Just nu är vi inne i en sådan spännande period att jag inte vet varför jag ska sluta på iZettle. Det ska väl vara om någon sparkar ut mig. Under tiden frigör han kreativiteten med hjälp av svett och adrenalin:
– När jag spelar tennis är jag som mest kreativ. Sport är ett sätt att frikoppla hjärnan för mig. Då kommer idéerna.

I huvudet på Jacob De Geer

Strategi 48%: iZettles nya 24-månadersstrategi. Har vi tänkt rätt?! Det är mentalt påfrestande att driva bolag och jag måste säga att jag har tur som har en partner, Magnus Nilsson, att bolla allt med. Ensam är inte alltid stark och jag är enormt tacksam för att kunna ringa Magnus sent på kvällen och diskutera de idéer, funderingar och förhoppningar jag har.

Tick-Tack 12%: Bara 39 år i några månader till. Sen är det kört. Shit vad jag är gammal!

Mat eller döden 26%: Köp fiskmat till barnens fiskar. De har levt på frisk luft och kärlek den sista veckan. Sista chansen annars blir jag fiskdödaren!

Transport 9%: Funderar på vilken bil jag ska skaffa nu, den senaste åkte just till skroten. Har tre barn och alla måste få plats i baksätet. Det blir stora bilar för mig nu förtiden.

Ny marknadslansering 5%: iZettle lanserar på sin elfte marknad i maj, det är både nervöst och spännande att lanseras på en ny marknad. Sen företaget startade 2010 har konkurrensen på betalningsmarknaden helt klart hårdnat. Vi är marknadsledande men långtifrån ensamma och vi måste vara på tårna som aldrig förr när vi lanserar på en ny marknad.

Text gabriella sköldenberg foto alexander pihl

Läs även i huvudet på: 

Jan Scherman - Tillträdande strategisk rådgivare för Aftonbladet TV >>
Lisa Lindström - vd på Doberman >>
Susanna Campbell, vd på Ratos >>
Meg Tivéus, styrelseproffs >>
Eliza Kücükaslan - Utsedd till framtidens ledare >> 

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode