Menu
Boo

Hur ”The worlds cutest dog” kan ge dig bättre affärer

Förutom nätsuccén har det getts ut böcker om Boo, han finns som mjukisdjur och jobbar som modell för solglasögon.

Boo "the worlds cutest dog".VEM ÄR BOO?

Boo är en hund, men inte vilken hund som helst. Han ägs av en chef på Facebook och har en egen sida på nätverket. Med 12 miljoner följare. Varje steg han tar – och det är många – följs av miljoner och gillas av 100 000-tals människor världen över. Det är medial uppmärksamhet som de flesta företag skulle ge sitt styrelserum för. Här är Boos främsta framgångsknep:

SATSA PÅ BILDER

Eftersom Boo är en hund, och gullig dessutom, satsar han på bilder. Och det borde du också göra. Enligt en undersökning får bilder 53 procent mer likes, dubbelt så många kommentarer och 84 procent fler delningar än text. En bild säger alltså mer än tusen ord – oavsett om du är en hund eller ett företag.

VAR PERSONLIG

40 procent av alla amerikaner har hundar och Boos följare kan alltså relatera till honom. Detsamma gäller dig – bli mer än bara ett företag och ”bli” en grupp människor som andra kan bli en del av. Var personlig, helt enkelt.

VAR TILLGÄNGLIG

För Boo innebär den här punkten mest att han ligger och latar sig i solen någonstans, men även du kan rätt lätt göra ditt företag mer tillgängligt. Berätta om dina medarbetare och lägg upp bilder från er vardag på kontoret. På så sätt lär människor känna er. Och folk gör hellre affärer med dem de känner. Att lyckas på nätet eller i allmänhet handlar inte om att berätta så mycket du kan om dig själv. Gör folk glada och de kommer att tycka om dig. Humor är ett bra knep för att nå framgång.

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode