Menu
Bisnodes experter tipsar

Hur kan vi effektivisera och spara in dyrbar tid?

Här tipsar Bisnodes experter om de bästa tidsbesparande tjänsterna.

Johan, hur kan vi spara tid i kassakön?
– Alla har vi väl varit med om att stå i kassan och bli tillfrågad om medlemskap i kundklubben? Många av oss tackar nej för att vi inte vill stanna upp kön eller krångla med långa formulär. Men nu blir det enklare att värva medlemmar, för med produkten One-by-one så räcker det att uppge personnumret.

Hur går det till?
– Genom en webbservice kan man söka på uppgifter och sedan hämta hem fullständiga uppgifter. Företaget kommer också kunna se när något ändras för kunden, och slipper då tidsödande rättningar i efterhand. Ett exempel är Stadium, som använder tjänsten. När kunder står i kassan så tillfrågas de om medlemskap. Medan betalningen genomförs ordnas medlemskapet, och det är så snabbt fixat att man nästan inte orkar tacka nej!

Elisabeth, vet du någon process som tar onödig tid?
– Jag vet att företag som använder Decision Support spar mycket tid. Vi automatiserar kreditprövningarna. Du slipper samla in och tolka en massa information för varje ny kreditansökan, och du kan därför identifiera fler kreditvärdiga kunder och godkänna fler ansökningar. 

Hur fungerar det?
– Vi lägger in en kreditpolicy utifrån vår kunds önskemål i vårt system. Sedan kan varje användare hos kunden antingen logga in på vår portal, använda appen eller få svaret inbyggt i sitt interna system. Dessutom lagras allt i ett och samma arkiv, vilket gör det enkelt att titta på eller ändra ett ärende i efterhand.

Bisnodes experterHur sparar det tid i praktiken?
– Som säljare behöver du inte vänta på att en intern kreditavdelning ska behandla ditt ärende eftersom du får besked direkt. Kreditavdelningen kan då ägna sig åt de kunder som verkligen behöver kontrolleras manuellt. Det krävs inte heller någon kunskap om kreditbedömning för att använda tjänsten. En säljare kan knappa in personnummer eller organisationsnummer och direkt få upp ett godkännande eller avslag.

Henrik, har du något annat exempel på hur företag kan frigöra tid?
– Vi har sett att vår söktjänst InfoTorg Person sparar in mycket tid eftersom allt nödvändigt finns på ett och samma ställe. InfoTorg Person är en söktjänst på webben där man får aktuell och historisk information om personers folkbokföringsuppgifter, familjeförhållanden, företagsengagemang och mycket mera. Det är även möjligt att ta kreditupplysningar, kombinera flera sorters information och göra standardiserade rapporter. Hela Sveriges befolkning finns bara några knapptryckningar bort!

Hur används InfoTorg Person?
– Inom offentlig sektor används tjänsten bland annat för att göra personutredningar, medan banker och försäkringsbolag verifierar personuppgifter via denna. Sedan har vi många mindre kunder också, eftersom alla organisationer med behov av att hantera personuppgifter har nytta av tjänsten. ■

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode