Menu
Helene svarar

Hur gör jag när kunden inte betalar?

Vill du använda dig av inkasso kan du antingen skicka ett eget inkassokrav eller så vänder du dig till en etablerad inkassobyrå. Det är inte jättevanligt att göra det själv, möjligtvis så sparar du lite pengar men får å andra sidan ett stort merjobb av saker du inte är van att hantera.

Min kund har inte betalat trots att fakturan har förfallit. Vad gör jag?

30 sep, 2014 Har du skickat en påminnelse? Det kan du annars göra cirka fem dagar efter förfallodagen. Om du fortfarande inte har fått betalt då tycker jag att du ska ringa kunden, för det är inget som är så jobbigt som att få ett samtal från någon som påpekar att man inte har betalt. Telefon är jättebra i de här sammanhangen. Om du ändå inte får några pengar så tycker jag att du ska påbörja indrivning via inkasso. För att göra det ska fakturan vara förfallen, obetald och inte bestridd.

Tänk bara på att enligt god kravsed ska du vänta ett par bankdagar efter påminnelsen så att eventuella inbetalningar från kunden hinner registreras innan inkassokravet med tillhörande inkassokostnad uppstår.

Vill du använda dig av inkasso kan du antingen skicka ett eget inkassokrav eller så vänder du dig till en etablerad inkassobyrå. Det är inte jättevanligt att göra det själv, möjligtvis så sparar du lite pengar men får å andra sidan ett stort merjobb av saker du inte är van att hantera.

Inkassobolagen tar några hundralappar för varje ärende, och dessutom är de duktiga på att få in pengar fort.

Min kund har bestridit min faktura, kan jag få betalt ändå?

Om kunden har bestridit fakturan kan du inte gå via inkasso eller Kronofogden, utan antingen får ni göra upp själva eller får du stämma kunden inför tingsrätten. I tingsrätten står sedan vardera part för sina egna kostnader om det gäller en fordran som är lägre än ett halvt pris basbelopp. I mål om fordringar över ett halvt prisbasbelopp står den förlorade parten för kostnaderna. Ett prisbasbelopp är i dag (2014) 44 400 kronor.

Min kund finns i Finland, hur ska jag göra med momsen då?

 Grundregeln är att om du säljer och skickar varor till en näringsidkare i ett annat EU-land så ska du inte ta ut någon moms – förutsatt att kunden har ett giltigt momsregistreringsnummer. För att kontrollera om ett momsregistreringsnummer är giltigt kan du gå in på sidan http://ec.europa.eu/ Om kunden inte har något giltigt momsregistreringsnummer, måste du normalt ta ut moms med den skattesats som gäller i ditt land. I båda fallen får du fortfarande dra av den ingående momsen, det vill säga momsen på de varor och tjänster som du har köpt för att kunna genomföra försäljningen.Om du däremot säljer och skickar varor till konsumenter i ett annat EU-land måste du momsregistrera dig där och ta ut den momsskattesats som gäller i det landet – utom om det sammanlagda värdet av din försäljning till det landet under året inte överstiger landets tröskelvärden.

Dessa tröskelvärden hittar du hos landets motsvarighet till Skatteverket. Om du säljer varor till kunder utanför EU ska du inte ta ut moms alls, men du får fortfarande dra av den ingående momsen. Vid försäljning till länder utanför EU, till exempel Norge, behövs inte heller något momsregistreringsnummer från kunden. Mer information om regler angående försäljning inom och utanför EU hittar du på http://ec.europa.eu/

Helene tipsar

BARA EN PÅMINNELSE
Det finns ingen anledning att skicka mer än en påminnelse till kunden –betalar de inte då så gå till inkasso direkt. Ju tidigare du gör det desto större chans att faktiskt få betalt.

BE ATT FÅ SE TILLSTÅND
Vill du vara säker på att inkassobolaget du anlitar är seriöst ska du be att få se deras tillstånd från Datainspektionen. Ett sådant måste alla ha som vill bedriva inkassoverksamhet. Kan de inte visa upp det är risken stor att du inte har med proffs att göra.

ÖKA BETALNINGSVILJAN
Ett sätt för att öka betalningsvilja när att skriva på påminnelsen att du faktiskt tänker lämna ärendet vidare till inkasso om inte kunden betalar inom en viss tid. Kom bara ihåg att inte hota med inkasso om du inte tänker fullfölja det, för dålär sig kunden att det bara är tomma hot och du lär inte få betalt i framtiden heller.

VILL DU LÄRA DIG MER?

Vi har inom Bisnodeakademin kursen ”Praktisk faktura- och kravhantering” där Helene är en av kursledarna. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig.

 

Artikeln kommer från Bisnodes tidning Biz, en handbok för småföretagare. Förutom handfasta tips för dig som driver eget företräder Biz även välskötta företag trygga att göra affärer med, uppdelade på län och bransch. En prenumeration på tidningen kostar 395 kr per år och ges ut 8 gånger per år. Är du intresserad av att få ett gratis exemplar hem till brevlådan, eller signa upp dig på en prenumeration kontakta mikael.jakobsson@bisnode.com

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode