Menu

Hjärnan premierar kortsiktiga beslut

Företag ska inte bara tjäna pengar. De ska ta ansvar för världen de verkar i också. Hållbara beslut och handlingar har aldrig varit viktigare och trenden blir starkare för var dag som går. Det gäller att balansera kortsiktiga mål med de långsiktiga.

Hållbara beslut, illustration.Ett företag kan inte verka enbart för sitt eget bästa. Den snabbaste vägen till vinst är inte valbar om den påverkar miljön, hälsan, ekonomin eller den globala rättvisan negativt. Hållbarhetstrenden blir allt starkare för var dag som går och företag måste balansera de hållbara besluten med de kortsiktiga målen.

Det är ett nytt sätt att tänka och agera, för både individer och företag, och vår hjärna hänger inte riktigt med. Dess belöningssystem söker snabba resultat och premierar inte långsiktiga beslut.

Hjärnan uppskattar pengar

I tidernas begynnelse tog vår reptilhjärna snabba beslut för att överleva. Jag äter det här, bor här, sover när jag är trött och springer när det kommer ett lejon. Hjärnan gav våra beslut och handlingar snabba, premiera belöningar.

– Under åren har vår hjärna utvecklats. Pengar, fina hus och bilar har blivit likställt premiera belöningar såsom mat, dryck och grundläggande trygghet. Vår hjärna belönar dessa innehav och handlingar precis som de mest livsavgörande tingen vi behöver för att överleva, säger Predrag Petrovic, docent i psykiatri och hjärnforskare vid Karolinska Institutet.

Belönar inte långsiktiga beslut

En mer komplex del av hjärnan behövs för att kunna belöna långsiktiga beslut och handlingar. Men denna är i ständig konflikt med de mer primitiva belöningsprocesserna. Jakten på de kortsiktiga belöningarna får oss att ständigt välja de mindre hållbara lösningarna. Vi tycker inte om klimatförändringarna men sätter oss ändå i ett flygplan. Vi vill gärna gå ner några kilo men äter onyttigt. Vi vill gärna vara pigga nästa dag men lägger oss för sent.

Hållbar kultur

Hur ska då medarbetare på företagen kunna ta hållbara beslut?

– Det är klart att man skulle vilja att våra hjärnor förstod, uppskattade och belönade hållbara beslut och handlingar. Men så är det inte. Därför måste man bygga belöningssystem som fungerar. Hållbara beslut och handlingar måste belönas, lyftas fram och ge status, så att alla på företaget strävar efter att ta hållbara beslut, säger Per Adolfsson på Bisnode.

Hållbarhet måste bli en naturlig del av verksamheten, och inte sista punkten på agendan. Eftersom hållbarhet inte är en del av kärnverksamheten behövs gediget beslutunderlag så att alla kan sätta sig in i och förstå utmaningen, lösningen och effekten av de hållbara besluten. På så sätt ökar kunskaperna och framförallt stoltheten över sitt hållbarhetsarbete. 

Bisnodes råd, för att ta hållbara beslut:

Bygg en kultur där hållbara beslut och handlingar premieras. Det ska ge status och belönas.

Utnyttja kapaciteten för högre kognitiv informationsbearbetning hos dina medarbetare. Du kan mäta dina medarbetares förmåga, och till viss del kan den tränas upp.

Se till att ha ordentligt på fötterna. Ett gediget beslutunderlag, medvetna beslut och beskrivna effekter ger respekt och stolthet.

Belöna dig själv och ditt team på vägen och fira era framgångar. 

Läs även: Så tar du hand om din hjärna.

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode