Menu
Två nya smarta kanaler för att nå nyinflyttade: e-post och sms

Häng med dina kunder när flyttlasset går

Nu finns det två nya, smarta kanaler för att nå nyinflyttade: e-post och sms. Produktspecialist Kamila Engström förklarar varför Bisnode lanserar en ny flyttrutin och hur den kan hjälpa fler kunder att nå rätt målgrupp.

Att använda sig av direktreklam eller telefonförsäljning till hemtelefonen är välbeprövade kanaler för den som vill nå personer som flyttat till en ny adress. Men nu finns möjligheten att även få tillgång till e-postadresser och mobiltelefonnummer till den nyinflyttade.

– Det här är ett sätt att ytterligare utveckla potentialen i den flyttrutinstjänst som Bisnode erbjuder. Våra tester visar att vi har en bra träffprocent i vår databas som omfattar cirka en miljon personer, säger Kamila Engström.

Att e-post och sms är ett allt vanligare sätt att kommunicera talar också för att fler med fördel skulle kunna dra nytta av den här möjligheten.

– Även om en person byter fysisk adress, behåller de ofta e-post och mobiltelefonnummer.

Det sistnämnda betyder också att det blir lättare att få kontakt via telefon snabbt efter flytten, långt innan man kanske har hunnit skaffa ett nytt, fast abonnemang.

– En annan fördel med att utnyttja de här kanalerna är att konkurrensen om uppmärksamheten inte är lika stor.

Listan över potentiella kundgrupper kan göras hur lång som helst, allt från rikstäckande elleverantörer, telefonbolag, bank- och försäkringsbolag och tidningar till lokala handlare och shoppningcentrum. Även organisationer som hyresgäst- och villaföreningar skulle kunna dra nytta av de nya kanalerna.

Och även om det här är en prenumerationstjänst, berättar Kamila Engström att Bisnode ger sina kunder en möjlighet att pröva på konceptet under en kortare period för att fler ska få möjligheten att upptäcka och utvärdera vad den nya flyttrutinen kan innebära för deras verksamhet.

– Jag tror att det är många som inte tänker på att den här möjligheten finns och därmed också missar potentialen som den innebär för den som vill föra ut sitt budskap på det här sättet.

Kamila Engström

Produktspecialist Bisnode

kamila.engstrom@bisnode.com

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode