Menu
Hallå där...

... Elin Ljung, marknads- och kommunikationschef på Bisnode.

Bisnode har valt att samla mer än 200 varumärken till
ett. Vad har varit den största utmaningen med att bli
ett och samma varumärke?

– Att enas kring en gemensam varumärkesplattform som både ska stötta vår befintliga affär och utmana vårt framtida erbjudande i hela Europa. Vi vill bygga ett varumärke som tar vara på all den trygghet som byggts upp med långsiktiga kundrelationer i flera hundra år samtidigt som det ska sätta en tydlig vision för ett framtidsföretag med stor tillväxtpotential i en föränderlig bransch.

Hur kommer kunderna märka av förändringen?

– Genom att omvandla data till insikter hjälper vi våra kunder att fatta smarta beslut. Nu kommer det bli enklare att få tillgång till hela koncernens samlade expertis och kunderna kan vända sig till en aktör för att köpa beslutsstöd utifrån flera variabler. Eftersom marknadstrenden går mot ett överflöd av information blir det allt viktigare att få hjälp med att sortera fram det som är relevant.

Vad har du för tips till andra företag som går igenom en stor varumärkesresa?

–Våga sätt tydliga mål och skapa en enhetlig kommunikation utifrån det. Ta dig tid att förankra målen internt och underskatta inte arbetet med att få med alla på tåget, även om det är tidskrävande. Låt de nya målen styra all kommunikation genomgående, var modig och vänd på alla stenar. På så sätt kan du bli tydlig i var ditt företag är på väg.

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode