Menu
Utblick

Gå mobile first!

Hur reagerar du på begreppet Mobile first – totalt oförstående, med ymniga svettningar eller känner du dig taggad inför den nya tekniken? Bisnode Brains
förklarar begreppet som totalt förändrat kundmötet.

Den digitala utvecklingen går fort och användarna hänger på i rask takt. Samtidigt håller många företag sig krampaktigt fast vid gamla webbstrategier.

– När det talas om Mobile first nämns revolution och paradigmskifte. Men oavsett vilka ord vi använder för att beskriva den stora förändring som pågår just nu kräver hastigheten på marknaden att företagen byter strategi – från ett inifrån-och-ut-perspektiv till att sätta användaren i fokus, säger Karin Werner. Som kundansvarig på Apegroup, som bland annat utvecklat en ny, banbrytande iPad-app för Bisnodes räkning, är hon väl förtrogen med vilka problem många företag brottas med i dag.

– Förut kunde man fokusera mer på personas, att beskriva sin tänkta målgrupp och sätta en strategi för sin webb på längre sikt. I dag behöver man betrakta innehållets relevans i förhållande till dess kontext. Var befinner sig användaren: vid datorn, mobilen eller en surfplatta?

Det påverkar nämligen förväntningarna på service. Säg till exempel att någon surfar in via mobilen till ett företag som säljer kläder. Då är sannolikheten hög att den personen letar efter en viss produkt. Och om priset är okej vill han eller hon kunna välja mellan att antingen göra ett köp direkt i mobilen eller snabbt få veta var närmsta butik ligger för att strax ha varan fysiskt i sin hand.

– Nyckeln här är att användaren vill välja själv och företaget förväntas erbjuda olika lösningar beroende på användarens behov. Dagens användare ser de mobila tjänsterna som sina och förväntar sig att kunna gå från tanke till handling på en gång, säger Karin Werner. Det företag som försöker bestämma för mycket åt användaren riskerar att förlora en potentiell kund. Men om utvecklingen går så fort, vilken teknik ska man då som företag våga satsa på? Riskerar man inte att hamna hopplöst på efterkälken oavsett vad man satsar på?

– Riktigt så dyster behöver man inte bli, menar Karin Werner. Vågar man bara öppna upp sitt sinne för ett nytt sätt att tänka, finns det stora vinster att hämta hem med den nya tekniken.

– Just för att utvecklingen går så snabbt måste man tänka på ett annat, mer lättrörligt sätt. Börja med att identifiera användarens behov och välj sedan den tekniska plattform som bäst svarar mot de behoven.

För att lyckas sätta användaren i fokus är Karin Werners stalltips att få med nyckelrepresentanter från olika delar av organisationen.

– Det gäller även fotfolket på företaget. Växeltelefonisten kan till exempel vara en guldgruva i fråga om information kring servicefrågor. Det är en person som träffar kunderna varje dag och vet vad de tycker är viktigt. Till syvende och sist handlar det om att bemöda sig om att ta reda på vad kunderna vill ha. Inte utveckla en digital tjänst och sedan invänta reaktionerna. Vad kan man då säga om framtiden? Karin Werner skrattar och famlar efter sin imaginära spåkula, men konstaterar samtidigt att det framför allt är budgeten som sätter gränser.

– Idéer finns! Men hur utvecklingen blir är svårt att förutspå. Betänk att iPhone kom till Europa 2008 och i dag gör vi allt med våra smart phones. Om tio år kanske vi skrattar åt det vi idag kallar Mobile first.

Så svettas inte för mycket om du känner att den tekniska utvecklingen springer ifrån dig – har du bara användarens bästa i fokus kommer du att klara dig alldeles utmärkt.

Text: Gabriella Sköldenberg
Foto: Johan Lygrell

Fordonsappen

Med Bisnodes fordons-app scannar du nummerplåten på bilen framför dig och får omedelbart upp fakta om just den bilen. Årsmodell, antal hästkrafter och mycket mer. Utan kostnad.

Kringlarm

När ett utryckningslarm går räknas varje sekund, och med KringLarm, ett beslutsstöds- och informationssystem, får användaren direkt en samlad bild av situationen.

SEB Företagsapp

Med SEB:s app kan företagskunder enkelt kolla upp sina affärspartners. I appen finns en direktkoppling till Bisnode-information, som gör det lättare att ta smarta affärsbeslut.

Bisnode Alert

Sitter du i en styrelse? Med Bisnode Alert har du möjlighet att agera så fort något väsentligt händer i dina bolag, till exempel styrelseförändringar, kreditbetyg och betalningsanmärkningar.

Bisnode Karta

Sträck ut fingret, markera ett område på kartan och vips har du en lista över intressanta fakta som kan hjälpa dig att göra bättre affärer med hjälp av smart affärsinformation.

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode