Menu
Experten tipsar

Fem steg för en lyckad inkassohantering

Alla företagare behöver pengar. Och när kunder inte betalar i tid blir ofta behovet extra påtagligt. Att ta hjälp av ett inkassoföretag löser ofta problemet, men är också förenat med risker om man inte tänker sig för.

I SAMMA ÖGONBLICK som du beställer inkassotjänster är du beroende av att inkassoföretaget är lika måna om dina kunder som du är. Men det är inget man ska ta för givet.

– Det finns byråer som fokuserar mer på att få in pengarna än på att bevara kundrelationen. Förr talade man alltid om effektivitet men i dag har man som tur är börjat prata mer om de mjuka värdena. För att rasera förtroendet som du byggt upp gentemot dina kunder är dyrt, säger Anders Svensson, vice vd för inkassobyrån Alektum.

Inkasso o kundrelationer

EttPÅMINN SJÄLV FÖRST
Det är alltid bäst att skicka en första betalningspåminnelse på egen hand.Om den första påminnelsen kommer från ditt företag, med din logotyp, känns det tryggare för kunden än om den plötsligt hittar ett kuvert med en inkassologotyp på hallmattan. Att direkt skicka en obetald faktura till inkasso är dessutom något som ofta förknippas med oseriösa företag.

TvåVÄLJ RÄTT LEVERANTÖR
Utbudet av inkassoföretag är enormt och det är inte helt enkelt att hitta rätt. Det finns flera branschspecifika aktörer, så sträva efter att hitta en som passar just ditt företag. Försök hitta en leverantör vars värderingar och arbetsmetoder är så lika ditt företags som möjligt. Om ditt företag har kundservice dygnet runt bör du till exempel satsa på en inkassobyrå som också har generösa öppettider. Tänk också på att lågt pris och hög effektivitet sällan går hand i hand med god kundkontakt.

TreSÄLJ INTE FAKTURAN
Det finns två sätt att driva in pengar: Antingen säljer du fakturan, och får då ofta runt 95 procent av beloppet tillbaka, eller så anlitar du en aktör som tar betalt för varje faktura som drivs in, ofta runt hälften av beloppet. Det första alternativet är billigast men är inte att föredra för dig som värnar om dina kundrelationer. När du sålt fakturan tappar du kontrollen över processen och du har ingen aning om hur din kund behandlas i slutändan. Köparen kanske säljer den vidare, och vips har du ännu sämre koll på vad som händer.

FyraFÖR DIALOG
När du väl hittat rätt leverantör av inkassotjänster har du klarat första steget. Hitta därefter en bra kontakt hos företaget som du sedan kan ha en tät dialog med.

– Det finns stora vinster att göra då inkassobyrån kan hjälpa ditt företag med affärsutvecklingen. När vi hanterar betalningsärenden ser vi många förbättringsområden: Vad i köpprocessen var det som gjorde att din kund inte kunde betala i tid? Du kan och bör få bra feedback av den här typen av information från din leverantör, säger Anders Svensson.

FemTESTA DIN LEVERANTÖR
Ett bra sätt att utvärdera ett inkassobolag är att testa det genom att sätta sig in i kundens situation.

– Man ska tänka att man är någon som har missat att betala en räkning och nu vill göra rätt för sig. Gå inpå inkassoföretagets hemsida och utvärdera den. Det absolut viktigaste här är att det är lätt att betala. Du ska enkelt hitta all nödvändig information som behövs för att betala på hemsidan.Undersök också hur lätt det är att få kontakt med företaget och vilket intryck de ger, säger Anders Svensson på Alektum.

Text: Magnus Carlsson Bild: Getty Images

Läs även

Experten svarar på momsfrågor » 
Så lyckas du med e-handel » 
Bokföring närsomhelst, varsomhelst »

Tidningen Biz

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode