Menu

App-special: få jobbet gjort med rätt appar

App-industrin har de senaste året slagit igenom på riktigt och drar numera in mer pengar än Hollywood. Har du missat tåget? Vi har samlat de coolaste nya apparna för en mer produktiv vardag.

App-special

Appens tidsålder är här

På bara sju år, sedan Apples Appstore lanserades, har industrin kring appar växt om 100-åringen Hollywood. 10 miljarder dollar drog app-utvecklarna in under förra året, mer än Hollywoods alla filmer gjorde gemensamt. Och utvecklingen har gått snabbt. 2012 var Hollywoodekonomin dubbelt så stor som app-diton, 2013 var de lika stora och nu är apparna förbi. Men så var 2014 också ett makalöst år för alla som jobbar med appar. 40 procent av all försäljning, sedan Appstore öppnade, inträffade förra året.

Nedan listar vi vardagsproblemen som alla har en smart app-lösning:

Checkmark 2Minne = Guldfisk

Lösning:
Checkmark 2. Det briljanta med ”kom ihåg”- appen Checkmark 2 är att den stödjer geografiska påminnelser. Bli påmind om att posta brev när du går förbi brevlådan, tanka bilen när du närmar dig macken och att köpa fika till morgonkaffet på väg till jobbet.

EvernoteMina devices är inte synkade

Lösning:  
Evernote. Tröskeln in är ganska hög, visst. I början måste du tvinga dig själv att använda appen. Men de som orkat sig in i Evernote-paradiset vittnar om att det är fantastiskt på andra sidan: dokument, viktiga bilder, listor, allt är endast två knapptryck bort på alla devices.

Buy me a pieMjölk, ägg, toapapper och vad mer?

Lösning:
Buy Me A Pie. Sluta fundera på vad du glömde köpa i mataffären. Slipp ringa tonårsbarnen på väg hem och fråga om något behöver handlas. Buy me a pie är lika simpel som genial: Alla i familjen eller på kontoret delar samma inköpslista genom respektive mobil. 

TrelloJag hinner inte prioritera!!!

Lösning: 
Trello. Mångas favorit bland de enklare projektprogrammen och apparna. Den är både användbar och lättjobbad, övergången mellan telefon och datorns webbläsare fungerar sömlöst. Planera och hantera egna projekt och dela projekt med kollegor.

Focus lockÄr du en like-a-holic?

Lösning:
Focus Lock. Svårt att låta bli sociala medier? Ställ in vilka appar som ska låsas på telefonen och när. Focus Lock ser till att du helt enkelt inte kan öppna dem. Plötsligt är du fri från mobilplingens tyranni!

TipbitÄr 368 mejl om dagen verkligen rimligt?

Lösningen:
Tipbit. En smart hanterare för mejlkonton och sociala medier. Inkorgen blir lättöverskådlig och lättsökt och du kan enkelt förvandla innehåll i mejl till kalenderhändelser.

Google translateSkolengelskan håller inte måttet

Lösning:
Google translate - nu med röst och kamera. Nu kan du tala in ord och höra översättningen live, eller fota en skylt och direkt få reda på vad det står.

PeakSeg i huvudet

Lösning: 
Peak. Lägg ner instagram och träna din hjärna istället. Med Peak får du tillgång till 20 spel som förbättrar ditt fokus, ditt minne och gör dig bättre på problemlösning.

CamnoteFör mycket papper!

Lösning: 
Camnote förvandlar din smartphone till en superskanner, och självklart kan du direkt spara, dela eller mejla vidare dina skannade dokument.

Några smarta appar från Bisnode:

min upplysning appenVem har tagit en kreditupplysning på mig?

Lösning:
Min upplysning. Få notiser direkt i mobilen när någon gjort en kreditupplysning på dig och få full koll på din ekonomi med samlad information om dina inkomst- och taxeringsuppgifter och eventuella betalningsanmärkningar.

Bisnode AlertSvårt att hålla koll på de bolag jag har engagemang i

Lösning:
Bisnode Alert håller dig uppdaterad om händelser som sker i de bolag du har engagemang i. Du får notiser i mobilen om exempelvis styrelseförändringar, förändrat kreditbetyg eller betalningsanmärkningar.

Mer läsning:

Insektslunch och botox på jobbet >>  
Klockrent - vi listar coolaste klockorna >> 
Dela mera! >> 
5 teknikprylar att hålla koll på >> 
Kometkarriär i rymdbranschen >>

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode