Menu
Känner du dig trött?

Den produktiva tuppluren

Gör som Dali, Edison och Clinton – ta en tupplur. Sov var du vill och när du vill med smarta Ostrich Pillow som är en blandning av kudde, säng och plagg.

Ostrich pillow, en blandning av kudde säng och plagg.

7 Aug, 2014 Att sova bara en gång per dygn är ingen mänsklig självklarhet. Romarna drog sig gärna undan för en siesta mitt på dagen och genom historien har många använt tuppluren som ett sätt att nå sin produktiva topp. Här är tre kända förespråkare:

Salvador Dali ansåg att mikrotupplurar släppte lös kreativiteten. För att hålla sig till sin tidsbegränsning på bara en sekund vilade han sittandes med en nyckel i händerna. Så fort han somnade föll nyckeln ned på en porslinstallrik och väckte honom direkt.

Thomas Edison sägs ha kunnat sova var som helst, när som helst. Uppfinnaren kunde arbeta flera dygn i sträck men tog då gärna ett par längre tupplurar om dagen – upp till tre timmar kunde han spendera dåsandes på sin arbetsbänk eller i en klädkammare.

Bill Clinton är en stor förespråkare för tupplurar och lär som president ha tagit en tupplur varje eftermiddag klockan tre. Han har även blivit känd för att somna vid helt fel tillfällen, till exempel under en minnesgudstjänst för Martin Luther King.

Läs mer om Ostrich pillow här.

Artikeln kommer från Bisnodes tidning Biz, en handbok för småföretagare. Förutom handfasta tips för dig som driver eget företräder Biz även välskötta företag trygga att göra affärer med, uppdelade på län och bransch. En prenumeration på tidningen kostar 395 kr per år och ges ut 8 gånger per år. Är du intresserad av att få ett gratis exemplar hem till brevlådan, eller signa upp dig på en prenumeration kontakta mikael.jakobsson@bisnode.com

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode