Menu

Dags att skaffa en marknadsplan?

Hur når vi ut till våra kunder med vår produkt? Mari Lagberg, marknadschef på Bisnode, tipsar om hur du gör en marknadsplan.

Dags för ny marknadsplan?

Vad är en marknadsplan?

– En marknadsplan är ett levande dokument, nästan som en nära kollega. Den hjälper dig sortera dina tankar, prioritera och visa riktningen i en värld där ingenting är omöjligt. Konkret kan man säga att den är en strategisk plan där du dokumenterar hur du ska marknadsföra din produkt eller tjänst samt till vilken målgrupp.Mari Lagberg, marknadschef på Bisnode.

Vad visar den?

– Främst hur ni ska få ut er produkt eller tjänst på marknaden.Vilka målgrupper ska ni kommunicera med, på vilket sätt, i vilka kanaler, med vilka resurser och hur ni ska särskilja er från konkurrenterna. En bra marknadsplan kan fungera som styrdokument i många diskussioner. Den baseras alltid på en affärsstrategi – dessa planer måste gå hand i hand.

Varför ska jag ha en marknadsplan?

– För att din tid är värdefull och det är viktigt att du lägger tid och resurser på rätt saker för att uppnå rätt effekt. Där är marknadsplanen ovärderlig.

Vad missar jag om jag inte har en marknadsplan?

– Förutom att du riskerar att kasta pengar, tid och resurser i sjön så missar du fantastiskt roliga idéer och diskussioner om er verksamhet. Man går ofta runt med kloka idéer i huvudet men där inne gör de ju ingen nytta.

Hur gör jag en marknadsplan?

– Börja med en halvtimme på Google för att hitta ämnesrubriker att utgå ifrån. Ta därefter fram din mall och fyll på med det du och dina kollegor vet från tidigare erfarenheter. Det du inte kan svara på direkt: se det som att du får en chans att lära dig något nytt om dig själv och din verklighet. Citat Mari Lagberg

Det roligaste med att göra en marknadsplan är att lägga sin egen touch på den. Lägg gärna in personliga rubriker i marknadsplanen som är specifika för just er och som du tycker är viktiga att lyfta fram.

Vilken info måste jag ha innan jag kan göra min marknadsplan?

– Du måste absolut inte ha alla svar innan du sätter i gång, utan ha som mål att fylla i så många svar som möjligt med tiden. Ta upp vissa punkter som ett samtalsämne under fikat, komplettera med andras tankar. Har ni rätt information om era befintliga kunder? Är ert register uppdaterat? Hur stor är marknadspotentialen för nya kunder?

Gå gärna in på vår sajt www.dmurval.se och laborera själva med ett segment eller ett urval. Där kan du exempelvis ta reda på hur stor en viss målgrupp är inom Sverige eller inom en viss bransch. Där finns tips för lyckade kampanjer och där kan du beställa urvalet när ni är redo att köra i gång.

Text: Camilla Carlsson.

Tidningen Biz

Läs även

Fyra steg till en lyckad kampanj >> 
Den fjärde kommunikationsrevolutionen är digital >> 
10 steg till en lyckad tävling i sociala medier >> 
Säkra storkunderna med Account Based Marketing >>

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode