Menu
Listan

Åtta sätt att få media att nappa

Syns man inte, finns man inte. Men hur får man media att nappa när man har något viktigt och stort att berätta?


Trots att du kan ha en panggrej och redaktionerna verkligen behöver material, är de ofta svårflirtade.

Anledningen är att det är många som pockar på journalisternas uppmärksamhet och att tidningar och tv är paniskt rädda för att indirekt ge reklam åt varor eller tjänster.

Men givetvis finns det strategier för hur det lilla företaget kan få uppmärksamhet i media. Biz kan knepen!

 Skapa en relation

Personliga relationer är alltid bra! Ta kontakt och tala om vem du är och vad du kan. Ge information ”som kan vara av intresse” även när det inte gäller ditt företag. Engagera dig i en branschorganisation eller etablera dig som en expert på ditt område, så ringer man sannolikt dig för att få fakta – och chansen att få in en artikel ökar avsevärt.

 Värdera

Var objektiv och hård! Ta hjälp av en utomstående om du behöver. För om du inte kan ge ett riktigt bra svar på varför läsarna skulle vara intresserade av vad du har att berätta, är det lika bra att avstå. Pseudonyheter skapar bara irritation och i värsta fall slutar man läsa dina mejl. Bättre med få, riktigt bra nyheter än många, irrelevanta tips.

 Hitta en bra krok

Samma nyhet kan vinklas på olika sätt. Tänk brett och kreativt! Lokal-, riks- och fackpress har olika målgrupper, så hitta relevanta krokar för dem. Du kan också vinkla på exempelvis nyhetsflödet i stort, trender, säsonger (trädgårdsdags!), temadagar (kaffets dag, löpningensdag) etc. Överraska – men överdriv inte – så hakar tidningen lättare på.

 Läs på

Studera tidningen innan du tar kontakt. Vilken är målgruppen och vad intresserar dem, om vad och under vilka vinjetter skriver man, redovisas siffror och fakta och hur ofta kommer tidningen ut? Vem eller vilka skriver om ditt verksamhetsområde? Det är den personen/de personerna du ska kontakta. Var sparsam med att ringa, börja gärna med ett mejl.

 Skriv ett proffsigt pressmeddelande

Ett pressmeddelande är ett oerhört viktigt verktyg och en konst att skriva. Det ska väcka intresse, vara konkret och kortfattat, men ändå innehålla relevant information. Glöm inte kontaktuppgifter till några olika personer hos er eller partner som måste vara tillgängliga. Ta hjälp av proffs om du känner dig osäker. Det är väl investerade pengar.

 Bilder! Bilder! Bilder!

Media älskar bilder, men det ska vara bra bilder (motiv, kvalitet och upplösning) och de ska vara lättillgängliga. Gärna många så redaktionen kan välja – men inte för många! Anlita en proffsfotograf och köp loss bilderna, så de får användas fritt. Bifoga dem inte, utan lägg med en länk där de lätt kan laddas ner utan en massa lösenord och krångel.

 Skapa ett event

Media tänder på händelser, så en paneldiskussion eller en lite roligare och matnyttig sammankomst i anslutning till din verksamhet kan locka, liksom kända och duktiga personer som deltagare eller moderatorer. Undvik kvällsevenemang om det inte rör sig om något riktigt festligt, som en lansering, högoktanig prisutdelning eller dylikt. Det måste vara spektakulärt för att redaktionen ska skicka en reporter på kvällstid.

 Respektera ett nej

Respektera journalistens arbete. Ring eller mejla och påminn om du inte hört något, men inse att hens nej är slutgiltigt. Tjata inte och koppla aldrig ihop annonsering med publicering. Hota inte med att du är en storannonsör – och kräv inte publicitet av annonsavdelningen. En seriös och respektfull relation gynnar dig och ditt företag i längden.

Läs även:

10 smarta verktyg för marknadsföraren 
Bäst kampanj för pengarna

Text: Kerstin Sundmark

Artikeln kommer från Bisnodes tidning Biz, en handbok för småföretagare. Förutom handfasta tips för dig som driver eget företräder Biz även välskötta företag trygga att göra affärer med, uppdelade på län och bransch. En prenumeration på tidningen kostar 395 kr per år och ges ut 8 gånger per år. Är du intresserad av att få ett gratis exemplar hem till brevlådan, eller signa upp dig på en prenumeration kontakta mikael.jakobsson@bisnode.com

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode